• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska banka hvali srpski budžet

Predlog budžeta za iduću godinu koji je usvojila Vlada Srbije je korak u dobrom pravcu, ocenio je danas direktor beogradske Kancelarije Svetske banke Lu Brefor.

"Za nas je to veliki korak u dobrom pravcu. Smatramo da će to stvoriti uslove za uspostavljanje poverenja i da će Srbija obnoviti rast", rekao je Tanjugu Brefor na marginama Drugog Samita gradonačelnika, predsednika opština i privrednika.

Kako je dodao, Svetska banka je "prilicno optimisticna" kada je reč o šansama za rast Srbije u 2013. godini. "Veoma smo zadovoljni naporima vlade da obuzda budžetski deficit, a da istovremeno i štiti najvaznije aspekte javnih troškova", rekao je Brefor i dodao da su to "dobre stvari".

Konstatujući da postoji potreba da se smanji javni dug, Brefor je istovremeno ukazao na napore vlade da sprovede strukturne reforme i ocenio da "to zaista ide u dobrom pravcu".

"Nadamo se da ce se MMF vratiti uskoro u Srbiju i da ce Srbija imati koristi od podrske Fonda", istakao je Brefor, napominjući da treba videti šta će parlament konačno usvojiti kao budžetski zakon.

"Ali ono sto je vlada usvojila je veoma dobar korak, u dobrom pravcu.To je verovatno najviše što vlada može da uradi s obzirom na međunarodnu situaciju i potrebu da se ne preteruje sa štednjom", naveo je zvaničnik Svetske banke.

Prema rečima Brefora, Srbija se već suočava s problemom rasta, a mora da smanji javnu potrošnju, ali ako pretera biće posledica po rast.

"Postoji dobar balans u smanjenju deficita, ali ne sme se preterati jer će to ostaviti posledice po potrošnju što će smanjiti rast u 2013. godini. Prema našem mišljenju, to je uglavnom postignuto - još da vidimo kako će biti sprovedeno", zaključio je Brefor.

(Tanjug Foto Tanjug Rade Prelić)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

Sta vredi kad ga mi ne volimo .

Nemoj te,molim vas

Au,ako nas oni hvale,ne pise nam se dobro!

special image