• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struja i gas skuplji dogodine

Ministarka energetike i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da neće biti poskupljenja struje i gasa do kraja ove godine, već tek naredne, kada se uvedu socijalne karte.

"Povećanja će biti u 2013. godini, ali tek kada uvedemo socijalne karte i novi tarifni sistem. Tako ćemo dobiti realnije cene, ali zaštitićemo i potrošače", rekla je ona i navela da će socijalne karte biti gotove do kraja godine.

Ministarka je kazala da je formirana radna grupa koja proučava kako da se zaštite oni koji zbog lošeg materijalnog stanja ne mogu da plaćaju struju.

"Već smo napravili veliki pomak tako što smo omogućili da oni koji troše do 500 kilovata mesečno dobiju popust od 15 odsto. Time je obuhvaćen veći procenat stanovništva, nego da smo uveli dva sata jeftine struje preko dana", rekla je ona "Novostima".

Mihajlovićeva je ukazala da su kupljene dovoljne količine struje za narednu godinu i da nema interventnog uvoza, navodeći da su ušteđene desetine miliona evra tako što je unapred obezbeđena električna energija za januar, februar, mart, ali i za novembar i decembar.

Što se tiče mazuta, Mihajlovićeva je kazala da su iz robnih rezervi obezbeđene dovoljne količine mazuta, dodajući da će toplane morati ubuduće da krenu sa merenjem po utrošku toplotne energije.

"Obezbedićemo kalorimetre po zgradama, a ostalo će morati da urade lokalne samouprave. To je velika akcija i mislim da možemo potrošnju toplotne energije da smanjimo za 20 odsto. To je velika stvar za povećanje energetske efikasnosti", rekla je ona.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty images)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

luanda

Što volim kad u decembru kažu da nema poskupljenja do kraja godine. Pa oni stvarno misle da smo moroni, što i nije daleko od istine. Narod guta udice bolje od svakog soma i naslađuje se praznim pretnjama da nema nedodirljivih, a to je sve plašenje mečke rešetom. Da li će iko stvarno da bude kažnjen ili će samo da se "trese gora"?

1968

Socijalne karte,super.Jos saamo da pocnu zigove na celo da nam stavljaju

simoPB

lepa Dr.Mr.suviše si sexi da bi Ti iko verovao!primi me za savetnika,please!pusti bajatovica i obećaj cene dole!dođi i u pb da častiš!kiss...

special image