• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Para od igara na sreću praktično kao i lani

U prvih devet meseci ove godine država je ostvarila prihod od igara na sreću 3,7 milijardi dinara, a razliku od 15,1 odsto više u odnosu na isti period lani pojela je inflacija.

Inflacija je u oktobru ovo gedine iznosila 12,9 odsto i nastavila je da raste, pa se očekuje da nivo cena na kraju godine biti između 13 i 14 odsto.

Kako je agenciji Beta rečeno u Poreskoj upravi, , u čijem se sistemu nalazi Uprava za igre na sreću, u prošloj godini od igara na sreću ostvaren je prihod od 4,8 milijardi dinara. Broj priređivača posebnih igara na sreću na automatima iznosio je 68, a kladionica 22.

Uprava za igre na sreću, kako je rečeno, primi i obradi oko 10 prijava na mesečnom nivou, koje se nakon provere kroz evidenciju koju vodi Uprava, prosleđuju nadležnom organu na dalje postupanje.

"Sve informacije odnosno prijave, na osnovu kojih se, nakon provere, utvrdi da je reč o nelegalnom priređivaču, Uprava za igre na sreću prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova", navode u Poreskoj upravi.

Novim Zakonom o igrama na sreću koji je stupio na snagu u decembru prošle godine, terensku kontrolu legalnih priređivača igara na sreću vrši Poreska uprava, a Uprava za igre na sreću, kako je rečeno, vrši samo kancelarijsku kontrolu i nema inspektore koji su zaduženi za terensku kontrolu.

Kako navode, Uprava za igre na sreću nadležna je za kontrolu priređivanja nagradnih igara u robi i uslugama preko SMS poruka samo ukoliko je dala odobrenje za priređivanje te nagradne igre, a nije nadležna za nadzor i kontrolu kvizova bilo koje vrste, pa i onih koji se održavaju putem SMS poruka.

(Beta/MONDO, ilustracija:Guliver/Getty Images)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pinkilinki

Pa tako vam i treba kad vi necete da uvedete evro,je**o vas dinar!

special image