• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podnet zahtev za stečaj u Jugoremediji

Hipo Alpe-Adrija banka podnela je Privrednom sudu u Zrenjaninu zahtev za pokretanje stečaja u fabrici lekova Jugoremedija, javili su danas lokalni mediji.

Kako je navedeno, taj zahtev je podnet zbog neplaćanja kredita podignutog radi rekonstrukcije proizvodnih pogona.

Napominje se da su dugovanja Jugoremedije znatno veća od procenjene vrednosti fabrike, čija je celokupna imovina pod hipotekom više banaka, među kojima je i Hipo Alpe Adrija banka.

Račun zrenjaninske fabrike lekova u blokadi je godinu dana, koliko dugo je i 462 radnika bez plate i socijalnog osiguranja, naveli su mediji.

O zahtevu bankara Privredni sud će se izjasniti posle uplate predujma od strane podnosioca zahteva.

Jugoremediji je, zbog duga, 16. decembra isključena struja i sistem grejanja, zbog čega je novopostavljena direktorka Jelena Jovanov zatražila pomoć od državnih i drugih organa kako bi od hladnoće bile spasene zalihe lekova koje pripadaju Direkciji robnih rezervi.

(Beta)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neravnopravan

Drzava je nimalo manji krivac, jer je sa udelom od 42% vlasnistva dopustila bravaru, hemijskoj tehnicarki i njima lojalnim barabama da opustose nekadasnji ponos ne yrenjaninske vec srpske farmaceutske industrije! Uz to je godinama imala predstavnike u upravnom odboru: Danilo Sukovic, Meho Omerovic... Zdravko Deuric i njegova svita su bogati ljudi danas, neko vise neko manje, posle pritvora nema ni najave od podizanja optuznice, stecena imovina nije na njima, tako da su bezbedni.

Neravnopravan

Slava ti, Jugoremedijo! Sila si bila, al ode ko prosjak! Nije joj bilo spasa, pored ovakvih radnika i akcionara: naivnih, inertnih, lakovernih, slepih, gluvih, bez mozga, bez logike, omadjijanih, zaludjenih, uplasenih, ucenjenih, nerazumnhih, bezvoljnih, bez energije… - kako koji - dok su im imovinu i radna mesta godinama unistavali i otimali ispred nosa bivsi kolovodja radnickog strajka protiv Ninija sa svojom svitom, koji su, kada su zaseli u fotelju generalnog direktora i u UO iako niko od njih nema vise od trogodisnje skole, uradili sve ono sto je Nini planirao.

special image