• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bauhaus" digao ruke od Beograda i Delte

Nemačka kompanija "Bauhaus" raskinula je ugovor sa kompanijom "Delta" Miroslava Miškovića o izgradnji objekta ove kompanije u Beogradu.

Kako je objavila Prva TV, objekat je trebalo da se gradi na spornom zemljištu na Novom Beogradu kod Kvantaške pijace u Bloku 53.

"Procenjujemo da je šteta od otkazivanja ugovora blizu 100 miliona evra", rekao je potpredsednik "Delta holdinga" za "Real Estate" Vojislav Glavinić i naveo da je to trebalo da bude prvi od pet objekata nemačke kompanije u Srbiji.

Glavinić je, u telefonskoj izjavi za Prvu, rekao da je "Bauhaus" pre dve godine potpisao ugovor o izgradnji, uz obavezu "Delte" da u roku nabavi građevinsku dozvolu u Bloku 53.

"Mi smo još 2010. podneli zahtev za konverziju zemljišta u skladu sa zakonom, ali je do današnjeg dana je nismo dobili, a to je neophodan uslov za dobijanje građevinske dozvole", rekao je Glavinić.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković juče je u policiji saslušan o poslovanju "Delreala" i korišćenju zemljišta u Bloku 53, uz autoput Beograd-Zagreb.

Kompanija "Delta holding" saopštila je juče da nije vlasnik tog zemljišta već da je zahtev za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem podnet, ali da postupak nije završen.

Kompanije "Delta Ril Estejt" i nemački "Bauhaus" potpisale su u martu ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, na površini od 20.000 kvadrata.

"Bauhaus" je jedna od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", a u svom prvom objektu u Beogradu kupcima je trebalo da ponudi više od 120.000 proizvoda iz kategorija građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, proizvoda za kuću.

U objektu na Novom Beogradu, koji je trebalo da bude otvoren na proleće sledeće godine, trebalo je da posao nađe 230 radnika.

"Bauhaus" je planirao i da otvori prodajne centre u Nišu i Novom Sadu, a da li se odustalo i od ovih projekata danas nije rečeno.

(MONDO/Tanjug)

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tanja

Kakve su sanse da se oni ponovo vrate u Srbiju? Nismo su svi u Srbiji kao Miskovic.

objektivno

Plaćeno ili ne,spinovanje javnosti ili ne,uglavnom,nama se ne šire,već suzavaju mogucnosti,sto nam ne ide na ruku.

Dejan

Zemljak, evo pocepah se tuge! Ipak ću skoknuti do Zagreba da kupim alat na akciji u Bauhausu.

special image