• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji najjeftinije cigarete u regionu

Prema navodima portala Cigaretteprices, najjeftinije cigarete u regionu kupuju građani u Srbiji gde, na primer, kutija Marlbora košta 1,7 eura.

Takođe, cene ostalih brendova kao što su Camel, Pall Mall, Winston, Prince, Lucky Strike i Chesterfield su otprilike slične ceni Marlbora, piše agencija Anadolija.

S druge strane, najskuplje cigarete u zemljama regiona kupuju građani Hrvatske gde kutija Marlbora ili Camela košta čak 3 eura. Takođe, Ronhill i Walter Wolf koštaju oko 20 kuna, odnosno 2,65 eura.

Bosna i Hercegovina je u odnosu na zemlje regiona u "zlatnoj sredini", jer pakovanje Marlbora u ovoj zemlji možete da kupite za 3,7 konvertibilnih maraka (KM) ili 1,9 eura.

Takođe, trenutne cene cigareta u BiH kreću se od 2,40 KM (1,22 eura) do više od 5 KM (2,55 eura).

Tako pakovanje popularne Drine – jedine košta 2,50 KM (1,27 eura), srbijanske Morave 2,40 (1,22 eura), Westa 2,80 (1,43 eura), a Memphisa i Davidoffa više od 4 KM (2,04 eura).

Međutim, od početka naredne godine većina cigareta na tržištu BiH prodavaće se po novim cenama. Tako će od 1. januara najjeftinije cigarete u BiH koštati 2,75 KM (1,40 eura), a najskuplje 5,15 KM (2.63 eura).

U budućnosti bi cene cigareta u BiH trebale da budu najmanje 7 KM (3,58 eura).

Prema istraživanju portala Cigaretteprices, od ukupno 46 zemalja Evrope, Srbija je sedma po redu po najjnižim cenama cigareta, dok je BiH na 10 mestu.

Isto tako, u Albaniji kutija Marlbora ili Chesterfielda košta 1,8 eura.

Kutija Marlbora u Makedoniji košta dva eura. U Crnoj Gori se za kutiju iste vrste cigareta plaća 2,2 eura.

Kutija Marlbora ili Chesterfielda u Sloveniji košta 3,2 eura, Turskoj 3,3, Bugarskoj 2,6, Grčkoj 4,0, Mađarskoj 2,4, Rumuniji 2,7 i Slovačkoj 3,3 eura.

Posmatrano na nivou Evrope, najskuplje cigarete plaćaju građani u Norveškoj. Tamo kutija Marlbora ili Camela košta 10,9 eura.

Slede Irska sa 9, Velika Britanija sa 7,7, Francuska sa 6,6 i Švajcarska sa 6 eura za kutiju cigareta navedene marke.

S druge strane, najjeftinije cigarete se mogu kupiti u Belorusiji gde kutija Marlbora košta 0,8 eura, a slede Gruzija sa 1,3, te Moldavija i Ukrajina gde se cigarete mogu kupiti za svega euro.

Cigarete su u Aziji jako skupe. U Singapuru i Turkmenistanu kutija Marlbora košta 7, odnosno 6,9 eura. Mnogo se za duvan plaća i u Severnoj Americi. Naprimer, u Njujorku i Kanadi kutija Marlbora ili Chesterfielda košta 9,8 odnosno 8,1 euro.

Daleko najskuplje cigare su u Australiji gde se duvansko iskustvo plaća čak 12,5 eura. Slične su cene i na Novom Zelandu. Tamo pakovanje Holidays 20s košta 8,9 eura.

Najjeftinije cigarete na svetu mogu se kupiti u Africi. U Zimbabveu kutija Marlbora ili Chesterfielda košta 0,5 eura.

(MONDO, foto: Beta/AP/Remy de la Mauviniere)

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Ja zivim i Virdziniji, na istocnoj obali SAD i ovde su cigarete jeftine, ja pusim Pall Mall plavi i kosta me 3.40$ paklica ili u dinarima 270dinara. Tako da ne mozete reci da su kod nas i Srbiji jeftine cigarete. Uzmite u obzir standard gradjana !!!

sale

zivela srbija tako nam i treba

Maja

Ma dajte bre vise koja je prosecna plata kod nas,a koja u regionu

special image