• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Država "gazi" nelegalne prevoznike

Ministarstvo saobraćaja i Privredna komora Srbije (PKS) dogovorili strategiju za eliminisanje nelegalne konkurencije u drumskom saobraćaju, koji prave štetu od 50 miliona evra.

Kako je saopštilo Ministarstrvo, program borbe protiv nelegalnih prevoznika i rešavanja ostalih nagomilanih problema definisan je u sedam tačaka.

Problemi su, ističe se, veoma složeni jer neprikazivanje ukupnog prihoda, neobračunavanje i neplaćanje PDV, neprijavljivanje radnika i neplaćanje poreza i doprinosa na zarade dovodi u podređen položaj legalne prevoznike i direktno utiče na njihovu likvidnost.

Državi se tako uskraćuje budžetski prihod od 50 miliona evra godišnje, što čini čak 45 odsto od ukupno ostvarenog prihoda u drumskom saobraćaju, rečeno je na sastanku ministra saobracjhaja Srbije Milutina Mrkonjića sa predstavncima PKS.

U saopštenju se navodi da je Mrkonjić insistirao na formiranju zajedničke komisije, koja će u narednom periodu ponuditi precizna rešenja i tačan red poteza kako bi se nagomilani problemi u prvoj fazi značajno umanjili, a onda i uz direktno učešće Vlade Srbije potpuno neutralisali.

(Beta Foto Beta arhiva)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

realnost

Komentarisemo svasta, dok nam ovakve stvari samo prodju kroz glavu, a najbitnije su za opstanak drzave! Napred u borbi protiv kriminala!

special image