• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planum od februara gradi bolnicu u Angoli

Beogradsko građevinsko preduzeće najavilo da u februaru počinje realizaciju prvog od tri kapitalna projekta za potrebe vojske Angole, ukupne vrednosti milijardu dolara.

"Izgradnja vojne bolnice, površine 180.000 metara kvadratnih, počinje u februaru, do kraja juna treba da počne gradnja vazduhoplovne baze, a u toku godine i šest fabrika lekova", rekao je na konferenciji za novinare izvršni direktor Ango-Planuma, kćerke firme Planuma u Angoli, Blagoje Ćirović povodom obeležavanja 65 godina od osnivanja srpske kompanije.

Ćirović je podsetio da je ugovor o realizaciji projekata dogovoren prošle godine za vreme posete ministra odbrane Angole Beogradu.

Kako je precizirao, radi se o rekonstrukciji vazduhoplovne baze u južnoj regiji Angole, izgradnji vojne bolnice u Luandi, kao i šest fabrika lekova za potrebe angolske armije, a na poslovima će samo iz Srbije biti angažovano oko 600 radnika.

Generalni direktor Planuma Ratomir Todorović kazao je da su svi ti projekti rezultat dugogodišnjeg prisustva Planuma u Angoli.

On je rekao da će garanciju za poslove skopljene sa državom Angolom Planum dobiti od švajcarskih i ruskih banaka koje posluju na tom tržištu, navodeći da garancije nisu mogle da se dobiju u Srbiji, bez obzira na veličinu i značaj posla.

Čelnici Planuma su naglasili da poslovanje te kompanije u Angoli omogućava i drugim građevinskim firmamam iz Srbije da nađu mesto u realizaciji novougovorenih projekata.

Izvršni direktor za ugostiteljstvo i turizam Ljuba Pavlović najavio je da bi ogranak Planuma koji se bavi tom delatnošću do sredine godine trebalo da završi rekonstrukciju i dogradnju hotela na Zlatiboru, koji je nekada bio Planumovo odmaralište.

On je precizirao da je investicija vredna oko pet miliona evra i da će smeštajni kapaciteti sa sadašnjih oko 80 ležajeva biti povećani na oko 180, od čega će oko 110 biti kategorisano sa četiri zvezdice.

"Kapacitet će biti povećan sa sadašnjih osam apartmana i 33 sobe za još 10 apartmana i 35 soba, a kompleks će pored ostalog imati i nacionalni restoran, pivnicu, salu za konferencije", kazao je on.

Predstavnici Planuma, koji trenutno zapošljava oko 1.000 ljudi, podsetili su da je u proteklih 65 godina ta firma, specijalizovana za niskograđu u bivšoj Jugoslaviji, Africi, Bliskom Istoku i Aziji, izgradnila oko 2.000 kilometara puteva, 37 aerodroma i četiri vazduhoplovne baze, pet brana, ali i železničke pruge, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kolektore, tunele i vojne objekate posebne
namene.

(Beta)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

radnik

Planum postade najjača srpska firma u niskogradnji, svaka čast.

dalibor

@radnik Svaka cast kako ja da se ubacim u tu firmu...

special image