• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupljuje jeftina struja

Ministarka energetike, razvoja i životne sredine Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će uvođenjem novog načina obračuna i plaćanja struje i dalje biti jeftine noćne tarife, ali ne u odnosu četiri prema jedan.

Mihajlovićeva je za današnju Politiku rekla da su pripremljene nove socijalne karte i da će uredba kojom je predviđeno da socijalno ugroženi dobiju besplatno 120 kilovata struje i 90 kubika gasa, biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

"Cilj je da oni koji troše mnogo, plaćaju više od onih koji troše manje struje. Struja nije što i krompir, pa da je plaćamo po nižoj ceni, jer se troši više", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, ovim tarifnim sistemom biće smanjeni prihodi od obračunske snage koja trenutno (u obračunu potrošnje) učestvuje sa 19 odsto, uzimajući u obzir sve kategorije potrošača, ali će se povećati učešće srednjeg napona sa sadašnjih 25 na 35 procenata.

Ona je navela da će u novom tarifnom sistemu kategorija široke potrošnje biti razdvojena na dva dela, na komercijalnu potrošnju i potrošnju domaćinstva.

Mihajlović je rekla da će novim tarifnim sistemom biti uveden obračun "prekomerne aktivne energije" za potrošnju struje veću od 1.600 kilovata mesečno, a time će biti rešen status onih koji se greju na struju.

(Beta/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran 1971

Pa ove socijalne karte su paravan za dupliranje cene struje kroz angažovanu snagu,merna mesta...

ivan

resite se viska zaposlenih u elektrodistribuciji,sluzbenih automobila,viska poslanika,Hamovica i Lazarevica preko kojih kupujete struju,uvedite malo reda i u svoje kadrove,neka bogatasi placaju struju a ne kao do sada da iskljucuju nekome zbog 10000 a neko duguje milione i ima struju i dalje...sramota me je sto sam glasao za vas

keka pfc

Samo napred ministarko guli sirotinju

special image