• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beobanka traži svoj udeo u Kombinatu Trepča

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) zatražila je produžetak roka za prijavu na konkurs za kreditore u Kombinatu Trepča na koji se javila samo beogradska banka.

Na konkursu za nekadašnji jugoslovenski socijalistički privredni gigant pored prijavljene beogradske Beobanka (u stečaju), jedna francuska firma je povukla zahtev a svoj udeo u imovini Trepče zatražila je i Vlada Kosova, Nezavisna komisija za rudnike i minerale i radnici kombinata, piše dnevnik Ekspres.

"Nijedna od kompanija iz vremena Miloševića, koje su ranije imale pretenzije prema Trepči nije konkurisala, jedino su konkurisale Beobanka i, jedna francuska kompanija koja se, u međuvremenu, povukla", rekla je zamenica direktora KAP-a Mrika Tahiri.

Produžetak roka, kako piše dnevnik Ekspres, zatražen je zbog malog broja podnetih zahteva i pošto se na konkurs nisu javili "mogući pretendenti na imovinu Kombinata Trepča".

Iako Tahiri nije htela da govori koliko bi bio udeo Vlade Kosova u Trepči, istraživanja Privredne komore Kosova pokazuju da je Vlada u kombinat posle 1999. godine uložila više od 100 miliona evra.

Nakon okončanja konkursa i odluke posebnog odelenja vrhovnog suda Kosova, kada će se znati pretendenti na imovinu Trepče formiraće se Komisija kreditora, koja će potom odlučiti o daljoj sudbini Trepče.

(Tanjug, foto: jravnholt.dk)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image