• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galenika:Sindikati neće gazdu već pare države

Dva sindikata u državnoj kompaniji Galenika zatražili su od vlade da im ne traži strateškog partnera već da sama dokapitalizuje fabriku.

U otvorenom pismu premijeru i ministrima u Vladi Srbije, Samostalni sindikat i Sindikat Nezavisnost ocenjuju da je dokapitalizacija najbolje resenje jer ostavlja mogućnost da se stabilizuje poslovanje, uposle kapaciteti i da se uz unutrašnju reorganizaciju, koja je u toku, višestruko uveća vrednost kompanije.

"Tek tada bi trebalo razmisljati o potrebi pronalazenja ozbiljnog strateškog partnera, jer bi i država i Galenika a.d. tada imale daleko bolju startnu poziciju", navodi se u pismu premijeru Ivici Dačiću.

U suprotnom, kako se ističe, ako se raspiše tender, kupac će na posletku dobiti sređenu kompaniju, bez dugova i opterećenja i nastaviti da ubira visoki profit.

Godisnji promet Galenike, prema sindikatima, bi u normalnim okolnostima bio od 80 do 100 miliona evra.

Dodaje se da je farmaceutska industrije svuda u svetu visoko profitabilna i da trenutni problemi oko likvidnosti Galenike ne bi trebalo da budu razlog za brzopletu odluku vlade o njenoj budućnosti.

Ističe se da najavom da će raspisati tender, Ministarstvo finansija i privrede bira kraći put, kojim se na lakši i brži način rešava trenutni problem oko Galenike.

"Strahujemo da će nakon prodaje Galenike biti završen period jeftinijih i širokoj populaciji dostupnih lekova. To će, naravno, na svojoj koži osetiti gradani Srbije, koji i ovako teško zive", navodi se u otvorenom pismu dva sindikata te državne farmaceutske industrije.

(Beta)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BB

Vi da ste strahovali i radili kako treba i sta vam je posao do ovoga ne bi doslo!u privatne ruke pa da radite i da vam puca kicma,pa se tada javite...1oo miliona,smesni ste sa ovim ciframa a vi na gubitku

Analiticar

Bravo za sindikate Galenike.Odavno nisam imao prilike da procitam strateski dobar predlog sindikata, kao sto je ovaj. Samo napred!

special image