• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani sele fabriku iz Rijeke u Niš

Umesto u Rijeci, “Pletenina Iris” koja radi za najpopularnije svetske brendove, odeću će izrađivati u Nišu, kažu u Sindikatu radnika Hrvatske.

Radnice u riječkoj fabrici trebalo je da od danas, 14. januara, krenu sa radom nakon novogodišnjih praznika, ali, kako prenosi portal SEEbiz.eu, sve mašine su već odvezene. Da se firma seli u Niš potvrdila je predsednica sindikata Zorica Radetić.

Oko osamdeset radnica ove fabrike, od kojih mnoge u “Pletenini Iris” imaju decenijski staž, trebalo bi da se u toku dana sastanu sa vlasnikom, kako bi im objasnio svoje planove i odgovorio - hoće li im uručiti otkaze kao tehnološkom višku i isplatiti plate i otpremnine.

Inače, radnicama u Hrvatskoj plate kasne. Prema rečima predsednice sindikata, vlasnik je često tvrdio da posluje sa gubitkom, ali nijedan račun nije blokiran. Iako nije precizirano koji su to poznati brendovi za koje ova firma radi, pretpostavlja se da će biti jedan od kooperanata niškog “Benetona”.

Prema podacima sa sajta Global Market "Pletenina Iris" italijanska je firma koja šije mušku i žensku odeću, a njeni proizvodi mogu se naću u prodavnicama u Evropi, Americi, Australiji, ali i Aziji, prenose Južne vesti.

(MONDO Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstockphotos)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tamankus

Kad ne budu isplatili plate u nisu, preci ce u skoplje ili tiranu, izgleda da im se vise isplati da premeste fabriku :)

macho

Realno je da tamo odvezu masine. Nis je uz Tetovo bio u exYU centar textila. Mada ni talijani nisu mala deca. Autoputem su iz Nisa do Ljubljane za 6 do 7 sati a umesto da plaćaju radnika u Rijeci prosečno 700 evra u Nišu će to biti za 250 u proseku . Ali svejedno Italijani dobro došli u Srbiju !

Vicko Ml

Zasto bi gazda placao radnike 500-600e u Hrvatskoj kada moze u Srbiji za 200e. Racunica je jasna.

special image