• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska banka spremila nam 300 miliona dolara

Turska Eksim banka planira da 2013. u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji plasira 300 miliona dolara, saopštio je danas kabinet minista bez portfelja u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina.

Kako je saopšteno, Ugljanin je u Beogradu sa predstavnicima te banke razgovrao o kreditu za rehabilitaciju i izgradnju državnih puteva u regionu Sandžaka u Srbiji, a razgovoru je prisutvovao i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj.

Precizira se da je Ugljanin sa predstavnicima Eksim banke započeo razgovore o 40 miliona dolara kredita za rehabilitaciju i izgradnju dve saobraćajnice u Sandžaku, od Novog Pazara do Aljinovića i rekonstrukciju državnog puta od Pazarišta do Tutina.

"Rehabilitacija i izgradnja te dve saobraćajnice, s obzirom na direktnu vezu sa Koridorom 11, od vitalnog je značaja za ukupan ekonomski i socijalni razvoj ovog regiona, a time i cele zemlje", ističe se u saopštenju sa sastanka Ugljanina i delegacije turske Eksim banke.

Najavljeno je da će razgovori o otvaranju kreditne linije biti nastavljeni u februaru u Ankari u vreme održavanja zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske.

Ugljanin je pozdravio dolazak Eksim banke u Srbiju i pozvao ih da učestvuju u kreditiranju dela Koridora 11, od Požege do Boljara, a druge turske privredne subjekte da ulažu u Srbiju.

Današnji sastanak je nastavak inicijalnih razgovora održanih juče, a realizacija dela ovog projekta, put Novi Pazar - Aljinovići, mogao bi da počne u prvoj polovini ove godine, navodi se u saopštenju.

(Beta, foto: Beta/Vladimir Milovanović)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

matrix

To Suljo, Srbine.

Istina

Koliko srba gleda njihove serije pa bijo bi red da to i plate,ali nazalost mi veliku cenu placamo za strana ulaganja.

special image