• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić, Ilić i Đilas "dogovorili" Prokop

Radovi na izgradnji nove glavne železničke stanice u Beogradu biće nastavljeni u martu, a gradnja pristupnih saobraćajnica biće ponuđena investitorima, među kojima je Kinezima.

To je dogovoreno na sastanku ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, ministra građevine Velimira Ilića i gradonačelnika Beograda Dragana Djilasa, na kojem je bilo reči o intenziviranju kapitalnih investicija u glavnom gradu, čime je izglađen spor oko izgradnje stanice.

Kad je reč o aktiviranju nedavno dobijenog kuvajtskog kredita u visini od 25 miliona dolara za nastavak radova na jednom od najvažnijih beogradskih infrastrukturalnih projekata - završetku železničke stanice Prokop, dogovoreno je da u martu počnu radovi u većem obimu, s obzirom na to da su obezbeđena sredstva dovoljna da se ovaj višedecenijski posao konačno završi i stavi u funkciju.

Deo posla vezanog za Prokop, koji zahteva izgradnju pristupnih saobraćajnica, za šta je neophodno obezbediti dodatnu sumu od 25 miliona dolara, ponudiće se potencijalnim investitorima, koji bi pronašli interes da plasiraju pomenuta sredstva.

"Jedan od takvih mogao bi da bude i kineska građevinska kompanija Putevi i mostovi koja je angažovana na izgradnji mosta između Borče i Zemuna, a koja je svojim dosadašnjim radom pokazala visok nivo kvaliteta i želju da i dalje bude angažovana na srpskom građevinskom prostoru", navodi se u saopštenju.

Razmatrana su pitanja u vezi sa izgradnjom mosta između Zemuna i Borče i usaglašavanju stavova oko generalnog urbanističkog plana u Beogradu kako bi se ubrzale procedure za dobijanje neophodnih dozvola za izgradnju intermodalnog terminala u Batajnici.

Takođe, na dnevnom redu sastanka u Ministarstvu saobraćaja bilo je reči i o usaglašavanju stavova dva resorna ministarstva i gradskih struktura oko generalnog urbanističkog plana Beograda (GUP).

Izgradnja mosta, koji će spojiti dve obale Dunava, između Borče i Zemuna, u velikoj meri će preusmeriti transportni saobraćaj van gradskih zona, a istovremeno i poboljšati saobraćajni 'krvotok', konstatovali su učesnici sastanka.

Izgradnja tog mosta se veoma dobro odvija i po planiranoj dinamici. Dogovoreno je da Ministarstvo saobraćaja formira radnu grupu koja će kordinisati sve aktivnosti vezane za završetak ove kapitalne investicije, navedeno je u saopštenju.

(Beta, foto: Beta/Min. saobr./Bojan Maravić)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

A Sloba ih posmatra sa fotografije!

special image