• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabakovićka garantuje: Inflacija do 5,5 odsto

Narodna banka će do kraja godine sigurno održati inflaciju u planiranim okvirima do 5,5 odsto, izjavila je guvernerka Jorgovanka Tabaković.

Guvernerka je takođe poručila da NBS garantuje da će devizni kurs ostati stabilan i kretati se u podnošljivim granicama do kraja 2013. godine.

Najavljeno poskupljenje struje od 12 odsto učestvovaće u inflaciji sa svega 0,8 odsto, navela je Tabakovićeva u izjavi za Radoteleviziju Srbije.

Tabaković je podsetila da je u prošloj godini inflacija bila 12,2 odsto, a samo za sedam meseci porasla je 9,5 odsto do kraja 2012. godine, od čega je 6,6 odsto bilo pošledica poskupljenja hrane, tako da na taj deo inflacije NBS nije mogla da utiče.

Guvernerka je izrazila čuđenje zbog najavljenog poskupljenja usluga Parking servisa, usled nagoveštenog poskupljenja struje, ocenjujući da te dve cene nisu uzročno - posledično povezane.

Odgovarajući na pitanje da li će NBS pomoći građanima koji ne mogu na vreme da otplaćuju svoje kredite indeksirane u evrima i švajcarskim francima, Tabakovićeva je rekla da se već radi na tome i da se priprema predlog za komisiju za rešavanje problema tih dugova.

Tabakovićeva je naglasila da građani moraju da shvate da snose ličnu odgovornost za odluke kada se zadužuju kod banaka, tako da dugovi moraju da se vrate.

Ekonomski analitičari dve regionalne banke koje posluju u Srbiji, Rajfajzena i Hipo Grupe, ocenili su nezavisno jedni od drugih da će inflacija i ove godine sigurno probiti planirani okvir od "4 plus-minus 1,5 odsto" ali da će svaako biti jednocifrena.

(Tanjug/MONDO, foto: Beta/Miloš Miškov)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sima

brate ova tabakovicka zgodna postala a samo promenila frizuru:) svidja mi se kako razmislja:)

PEĐA

Da nije tužno, bilo bi smešno. ONA nešto garantuje???

pedja

Ljudi sa kreditima u svajcarcima i evrima su mnogo bili zaglibili, a ogroman broj ih je. Nazalost,prosla vlast nije mrdnula prstom da im pomogne, naravno ne treba drzava da vrati za njih,ali da im pomogne oko otplate i kamate moze, jer su banke u srbiji profitirale samim slabljenjem dinara. kada su ti krediti uzimani evro je bio 60-80 dinara, a sada je 110-115, tako da je banka na evrima koje je kupila i prodala zaradila skoro 50 dinara.

special image