• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fresenijus u Vršcu otvorio treću liniju

U okviru industrijskog kompleksa Hemofarma otvorena je nova proizvodna linija kompanije Fresenijus medikal ker komponenti paketa za dijalizu.

Iako ova investicija nije milionska, "teška" je 602 hiljade evra, za Vrščane je značajno da će posao dobiti 112 radnika, kao i da je 95 odsto proizvodnje arterijsko-venskih sistema namenjeno izvozu.

Zbog toga je očekivana vrednost medicinske opreme koja će iz Vršca svake godine biti plasirana na inostrana tržišta je 43 miliona evra.

Otvaranju treće proizvodne linije Fresenijusa prisustvovali su premijer Ivica Dačić, ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, predsednik pokrajinske Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ambasdor Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm.

Multinacionalna korporacija Fresenijus grupa u Srbiji trenutno upošljava 669 radnika u Beogradu i Vršcu, kao i sto radnika u pet specijalnih bolnica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Ta kompanija namerava da u novembru 2014. godine u Tehnološkom parku u Vršcu otvori fabriku površine 10.320 kvadratnih metara u koju će biti preneti postojeći prizvodni kapaciteti sa potrebna 744 zaposlena.

S obzirom na to da je u projektu razmatran i dodatni prostor kojim bi se udvostručili kapaciteti za proizvodnju arterijsko-venskih sistema i uvele nove proizvodne linije, fabrika bi u budućnosti mogla da upošljva ukupno 1.150 radnika.

Fresenijus medikal ker je najveći svetski proizvođač opreme za dijalizu a posredstvom svoje mreže od 3.135 klinika širom sveta opslužuje više od četvrt miliona pacijenata sa hroničnom insuficijencijom bubrega.

Fresenius grupa je u 2012. godini širom sveta ostvarila prodaju opreme i usluga od 16,5 milijardi evra, a, prema podacima iz septembra prošle godine, upošljava više od 160 hiljada radnika širom sveta.

(Tanjug, foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image