• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić dogovorio najveće ulaganje u Jagodini

Italijanska kompanija Vibak razmatra ulaganje od 30 do 50 miliona evra u izgradnju fabrike u Jagodini koja bi zapošljavala između 200 i 300 radnika.

Mogućnost investicije je najavljena danas posle sastanka predstavnika te kompanije sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem i predstavnicima Opštine Jagodina.

Dinkić je rekao da se očekuje da ugovor o ovom ulaganju bude potpisan početkom marta, a da izgradnja fabrike lepljivih traka folija počne na proleće. Kako je naglasio ministar finansija i privrede, to će biti najveća strana investicija u Jagodini.

Italijani su se za taj grad odlučili zbog dobrog geografskog položaja, besplatnog zemljišta koje daje Opština, kao i zbog finansijske podrške koju će Vlada Srbije dati toj investiji, istakli su ministar Dinkić i predsednik SO Jagodina, Dragan Marković Palma.
.
Direktor grupe Vibak za Srbiju Patricio Masini rekao je da ta kompanija razmatra mogućnost povećanja proizvodnje i izlazak na nova tržišta, što podrazumeva proizvodnju polipropilenskih filmova, lepljivih traka od polipropilena i kartona.

"Verujemo da smo u Jagodini našli dobre uslove, vraćam se u Italiju sa pozitivnim utiscima i predložiću ovaj projekat Upravnom odboru kompanije", poručio je Masini.

(agencije/MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Dinkić moj meseče (eng),dodješ mi 500 evrića za fiskalnu kasu što sam zbog tebe morao da kupim a sada si je ukinuo. Onih 1000 što si obećao zadrži,to sam znao da lažeš. Ali mojih 500 ti neću oprostiti!

dinkic=0

najbolje mu napravi i pokloni celu fabriku. kakav ekonomista, strasno!

special image