• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od vlade milijardu dinara za remont vagona

Vlada Srbije izdvojiće milijardu dinara za remont i proizvodnju železničkih voznih sredstava u ovoj godini.

Vlada Srbije izdvojiće milijardu dinara za remont i proizvodnju železničkih voznih sredstava u ovoj godini, što će obezbediti posao za skoro 2.300 radnika u domaćim remontnim preduzećima, najavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović.

Usvajanjem Programa o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila u 2013. za potrebe Železnica Srbije, Vlada Srbije nastavlja podršku srpskim železnicama i domaćim remonterima, kako bi prevazišli teškoće u poslovanju u uslovima ekonomske krize, rekao je Simonović.

Ovakvom merom Vlada Srbije, prema njegovim rečima, stvara uslove da se u domaćim remontnim preduzećima angažuju proizvodni kapaciteti, stabilizuje poslovanje i redovno isplaćuju zarade zaposlenima, a istovremeno omogućava železnici da značajno poveća broj ispravnih voznih sredstava u saobraćaju i ublaži probleme prouzrokovane hroničnim nedostatkom dovoljnog broja lokomotiva i vagona.

Ove godine milijarda dinara će biti izdvojena za remonte koje će obavljati Želvoz iz Smedereva, Fabrika vagona Kraljevo, MIN Vagonka iz Niša, zrenjaninski Šinvoz, MIP RŠV iz Ćuprije i smederevska Inter-mehanika.

Nakon usaglašavanja između srpskih železnica i Ministarstva finansija i privrede, predviđeno je da 350 miliona dinara bude izdvojeno za poslove u Želvozu, 250 miliona dinara u Fabrici vagona, 200 miliona dinara u MIN - Vagonki, 129,5 miliona dinara u Šinvozu, 45 miliona dinara u MIP RŠV i 25,5 miliona dinara u Inter-mehanici, saopštile su Železnice Srbije.

(Tanjug, foto: MONDO, arhiva)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne pljuj u bunar iz koga pijes

Da radnici ne kradu sta stignu i kako stignu sve bi bolje bilo.

stefan

idemoo bravo za vladu bice posla...

special image