• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od rafinerije u Smederevu

Kompanija "Komiko oil" neće platiti zakupninu zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu zbog neslaganja u rukovodstvu kompanije, prenela je Radio-televizija Srbije.

"Komiko oil" treba da do 4. februara uplati 652 miliona dinara za zakup prvobitno ugovorenih 113 hektara zemljišta za izgradnju rafinerije.

Komiko oil je osnovan decembra 2007. kao filijala američko-holandskog konzorcijuma "Komiko oversiz" iz Amsterdama. Konzorcijum čine firme "Brajan Marej", "Bejzik ekvipment" i "Globalgas enerdži grup".

"Brajan Marej" je investicioni fond sa sedištem u Njujorku, "Bejzik ekvipment" proizvodi opremu za rafinerije, a "Globalgas" ima bušotine nafte u Nigeriji i bivšim sovjetskim republikama.

"Komiko oil" se obavezao da će rafineriju koja će koštati 250 miliona dolara izgraditi za 36 meseci i zaposliti 700 radnika, a najavljuje mogućnost da izgradnja počne marta ove godine.

U ponudi te kompanije je i 250.000 dolara donacije, promena energenta gradskih kotlarnica i vozila javnog prevoza na gas i izgradnju objekta od 300 kvadratnih metara za decu ometenu u razvoju.

Gradski budžet bi dobio još 4,5 miliona evra za uređenje građevinskog zemljišta, podseća RTS.

(MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pedja

Jovane, da nema takvih Radivojevica u svakom gradu u Srbiji, do sad bi bilu barem zemlja sa prosecnom platom od 1000e, ako ne i nesto vise. I posle se izvesne partije zalazu za decentralizaciju. Zamislite koji bi haos tek nastao da lokalne uprave dobiju vise moci. Ovi na drzavnoj vlasti ne mogu toliko bahato da se ponasaju,jer su sve oci u njih uprte, dok gradske vlasti niko ne gleda.

Pavle

To je odavno bilo jasno da je "Tragikomiko mulj", a ne "Komiko oil". Covek koji se predstavljao kao zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil za Srbiju Radomir Radivojević je, zapravo, direktor lokalne Televizije Smederevo. Zamislite zamenika generalnog jedne tako bogate firme u vlasnistvu prebogatog konzorcijuma kako je prinudjen da bude neki direktorcic jednog opstinskog javnog preduzeca ciji kvalitet programa na pozitivnoj nuli, a gledanost blizu apsolutne nule. Tacno je da mu je prijatelj bivsi ministar Sasa Dragin, pa mu je to mozda obezbedjivalo "prodju"

Jovan

Odavno pametni ljudi u Smederevu pričaju da od tog posla nema ništa. Zastupnik te firme u Srbiji tj. Smederevu je izvesni Radivojević koji se, inače, uhlebio kao direktor lokalne državne TV Smederevo. Koliko je uspešan i u tom poslu govori kvalitet programa te medijske kuće i "gledanost". Nikome nije jasno ko tog čoveka čuva tu i da li će sada, posle ovog zamlaćivanja sa rafinerijom, napokon da bude najuren.

special image