• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava inpro izvozi u Francusku

Preduzeće Zastava inpro će u martu započeti serijsku isporuku šasija za vučna vozila za partnera u Francuskoj, u vrednosti od oko 300.000 evra.

Direktor kragujevačke firme Zastava inpro koje zapošljava više od 200 osoba sa invaliditetom Branko Veljović je rekao agenciji Beta da se radi o novom proizvodu koji je počeo da se izrađuje u fabrici poznatoj po programu prikolica nosivosti do 3,5 tona.

"Probna isporka šasija je već u januaru otišla našem novom partneru, jednom od vodećih proizvođača transportnih vozila u Francuskoj. Šasije su deo vozila za vucu i utovar koja se koriste u fabrikama i na aerodromima", rekao je on.

U fabrici Zastava inpro ističu i značaj osvajanja proizvodnje osovina za prikolice iz svog standardnog programa čija isporuka kupcima počinje u martu.

Veljović je naveo da će iz kragujevačke fabrike uskoro izlaziti prikolice koji su izrađene od preko 70 odsto delova koji se proizvode u pogonima Zastava inpra.

"Zastava inpro ima plan da u ovoj godini ostvari poslovni rezultat viši za oko 30 odsto u odnosu na lane, izvoz od šest miliona evra I prodaju na domaćem trzistu u vrednosti od 2,5 miliona evra", rekao je on.

Preduzeće Zastava inpro 95 odsto proizvoda za izvoz plasira na tržište Francuske i Italije, a plan je da se ugovori i saradnja sa partnerima u Nemačkoj.

"Imamo dobre šanse da započenemo i proizvodnju čelične konstrukcije za solarne panele prema zahtevu kupaca iz Nemačke", rekao je Veljović.

Preduzece Zastava inpro (www.zastavainpro.co.rs) zapošljava preko 360 radnika od kojih su 204 osobe sa invaliditetom. Posluje kao ogranak Grupe Zastava vozila u restrukturanju i preduzeće je koje sa bavi profesionalnim osposobljavanjem i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.

Najavljeno je da će ta firma u saradnji sa nadleznim ministarstvom promeniti status u deoničko društvo sa ograničenom odgovornošću.

Beta Foto Screenshot

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image