• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RBV se gasi, DSS pita gde su pare

Vlada Vojvodine usvojila je danas aneks na Sporazum sa republičkom vladom o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja će biti ugašena zbog velikih gubitaka.

U saopštenju je navedeno da će aneks omogućiti izbor banke, koja onudi najpovoljnije uslove za preuzimanje Razvojne banke Vojvodine.

Aneksom se omogućuje da se obveznicama može trgovati uz prethodno pribavljenu odluku Vlade Vojvodine i pod uslovom prethodno izvršenog prenosa na banku preuzimaoca.

Vlada Srbije i Vlada Vojvodine postigle su krajem prošle godine dogovor o gašenju RVB i prenošenju depozita te banke u neku veliku
banku.

Dogovoreno je da od dela aktive RBV bude osnovan Razvojni fond Vojvodine u kojem će 78 odsto vlasništva imati pokrajina, a 22 odsto republika.

Omladina Demokratske stranke Srbije (D S S) održala je danas u Novom Sadu akciju "Eto di su", kojom je od vlasti tražila da odgovori šta se desilo sa oko 18 milijardi dinara poreskih obveznika, koje su "uzaludno potrošene kroz neuspele dokapitalizacije" Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Portparolka D S S-a Tatjana Ivković rekla je da je od jula 2009. godine do septembra 2012. godine izvršeno pet dokapitalizacija RBV, u ukupnom iznosu od 18 milijardi dinara i dodala da se potom saznalo da je oko 75 odsto plasmana te banke nenaplativo.

"Da ne bi pala pod stečaj, u kom slučaju ne bi mogli ostati skriveni korisnici nenaplativih plasmana, RBV je na brzinu likvidirana sporazumom vlada Srbije i Vojvodine", kazala je Ivkovićeva.

Ona je pozvala pokrajinsku vladu da podnese ostavku zbog afere oko Razvojne banke.

(MONDO/Agencije Foto Tanjug Jaroslav Pap)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image