• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna se datum: Ikea u Srbiji u aprilu 2014.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je danas da će švedska kompanija za prizvodnju nameštaja "Ikea" u aprilu 2014. doći u Srbiji.

On je istakao da će, ukoliko Srbije u junu dobije datum za početak pregovora, biti još velikih stranih investicija.

Vučić je, gostujući u emisiji Stav Srbije TV Prva, rekao da je posle dužeg vremena rešeno pitanje poslovanja Ikee u Srbiji, tako da se može očekivati da ta kompanija počne da radi u Srbiji aprila 2014. godine.

On je govoreći o investicijama i zapošljavanju, i naznačivši ih kao prioritet Vlade Srbije, rekao da bi dobijanje datuma za početak pregovora sa EU bio dobar signal stranim investoitorima i da se u tom slučaju može očekivati da "KIA" i "Hjundai" otvore fabrke za proizvodnju rezervnih delova za automobile.

Takođe on je, govoreći o onome šta se rada na ekonomskom podizanju zemlje i zapošljavanju ukazao i na mogućnost dogovora sa UAE da se izgradi fabrika za prizvodnju visoke tehnologije, konkretno čipova, a da bi ta investcija bila vredna 4,5 milijadi dolara.

Prema njegovim rečima u tom smislu je veliki posao urađen i sa prodajom sedam propalih poljoprivrednih kombinata kompaniji Al Dahra iz UAE za 100 miliona evra, sa dodatnim ulaganjem od šest do osam hiljada evra po hektaru.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image