• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažan evro brine ministre EU

Ministri finansija Evropske unije sastali su se danas u Briselu, u pokušaju da izmire razlike u mišljenjima oko nedavnog jačanja evra i njegovog uticaja na posustalu ekonomiju.

Ministri finansija iz zemalja G20 i centralni bankari sastaće se tokom ove nedelje u Moskvi i razgovarati o mogućim "valutnim ratovima", u vreme kada je Japan preduzeo korake da spusti vrednost jena da bi njegov izvoz pojeftinio u odnosu na konkurenciju.

Novi predsedavajući evrogrupe Jeron Dijselblom rekao je da je G20 odgovarajući forum za rasprave o deviznim kursevima, nakon što je Francuska insistirala da se ta tema nađe na dnevnom redu grupacije, prenela je agencija Frans pres.

Francuski zvaničnici smatraju da evro ne treba da bude prepušten isključivoj volji tržišta, u svetlu toga da neke zemlje obaraju vrednost svojih valuta radi izvoznih prednosti.

Ministar finansija Irske Majkl Nunan rekao je pre današnjeg sastanka da će se o datoj temi raspravljati i na sastanku G20, dodajući ipak da snaga evra oslikava napredak u rešavanju dužničke krize, koja je prethodnih godina u više navrata pretila da ugrozi zajedničku evropsku valutu.

(Tanjug, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image