• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi prave IT platforme za SAD

Saradnja srpske i američke IT kompanije omogućiće otvaranje novih radnih mesta.

Srpska kompanija za informatički inženjering i menadžment konsalting, M&I Sistems (M&I Systems Co.Group), potpisala je ugovor o dugoročnom strateškom razvoju proizvoda za američku kompaniju Lajtspid (Lightspeed).

Kako se navodi u saopšenju, tehnološka kuća iz Njujorka razvila je naprednu platformu za on-lajn trgovinu akcijama i hartijama od vrednosti, kao i za hedž fondove i procenu rizika.

Generalni direktor kompanije M&I Sistems, Vladan Balaban je kazao da takozvani "institucionalni razvoj", koji bi Lajtspid mogao da izmesti u Srbiju, predstavlja znatno više od klasičnog autsorsinga.

"Želja nam je i cilj da američka kompanija izmesti celokupan institucionalni razvoj u Srbiju, gde bi koristila naša znanja i iskustva, alate, programere i konsultante", kazao je Balaban.

Prema njegovim rečima, takav poslovni aranžman sa sobom nosi dosta toga - od otvaranja novih radnih mesta, pa sve do velikog izvoznog potencijala.

Kako je kazao, sve više kompanija se odlučuje za autsorsing IT usluga, jer to omogućava smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja, veću produktivnost zaposlenih i firme u celini, fokusiranje na primarnu delatnost organizacije, kao i inovativni pristup novim znanjima i veću konkurentnost na tržištu.

"Mnoge softverske ili konsultantske kompanije, zainteresovane za IT autsorsing, kao i organizacije koje traže veb ili biznis aplikacije koje doprinose povećanju efikasnosti i profita, koriste usluge kompanije M&I Sistems", dodao je Balaban.

(Tanjug Foto Ilistracija Guliver Getty Thinkstock)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image