• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cilj dve milijarde evra investicija

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je danas da država planira da ove godine privuče dve milijarde evra investicija, a da taj novac treba ravnomerno raspodeliti za razvoj cele Srbije.

Kalanović je posle potpisivanja Sporazuma o saradnji na Programu čiji je cilj podizanje poslovnog ambijenta u gradovima i opštinama Srbije sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) naglasila da je Srbiji je potrebno pet milijardi evra investicija kako bi srpska privreda mogla da se nosi sa konkurencijom u okruženju i u Evropskoj uniji.

"Naš cilj je da Srbija bude među 50 najatraktivnijih investicionih destinacija za strane investitore. Da bismo to postigli, moramo svi zajedno da radimo na poboljšanju poslovnog ambijenta i promociji Srbije kao dobre investicione destinacije", rekla je ona.

Prema njenim rečima, centralna vlast mora da pruži političku sigurnost i makroekeonomsku stabilnost, a lokalne samouprave moraju da urade svoj deo posla, da podignu svoje kapacitete, da olakšaju poslovanje, da se modernizuju i da preuzmu inicijativu.

"Na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja moramo zajedno da radimo – država, lokalne samouprave i NALED", rekla je Kalanović i dodala da je tokom proteklih godina značajan broj opština unapredio svoju administraciju i dobio certifikate o povoljnom poslovnom okruženju.

Prema njenim rečima, Srbija je danas zemlja u kojoj se teško živi, nezaposlenost je velika, a čovek bez posla nema perspektivu i lično dostojanstvo.

"Zbog toga su nam potrebne nove investicije, jer samo tako možemo da imamo nove fabrike, nova radna mesta, veće plate i bolji život. I to je jednako važno za Belu Crkvu, Bačku Palanku, kao i za Sombor i za sve opštine i gradove na teritoriji Srbije", istakla je Kalanović.

Cilj sporazuma o sardanji sa NALED je izgradnja dobrog poslovnog ambijenta i privlačenje investicija u opštinama Srbije, a podrazumeva i institucionalnu podršku Ministarstva regionalnog razvoja kroz podsticaje za lokalne samouprave koje razmatraju ulazak u proces ili su već stekle sertifikat NALED.

Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju do sada je steklo 25 lokalnih samouprava, a još 21 se nalazi u postupku sertifikacije, saopštilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave.
(Fonet Foto Iilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zoki

Sa ovim čovekom je propast zagarantovana pa izvolte.Biće vremena videćemo se, ali na žalost povratka nema.

Miki ogorceni

Da li je neko lud da ulaze u ovu zemlju kad Dinkic moze kad mu se prohte da dugovanje drzave, (kao sto je „resio„ dugove zdravstva) proglasi javnim dugom i to placa tromesecno dve godine, bez saglasnosti poverioca.

special image