• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Stručnjaci Atika dolaze u martu

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da se u martu očekuje dolazak stručnjaka firme Atik, dela korporacije Mubadala, koja je zainteresovana za preuzimanje Jat tehnike i izgradnju fabrike čipova.

U intervjuu za portal Telegraf.rs, Dinkić je rekao da je Mubadala zainteresovana da u Srbiji izgradi fabriku čipova i dodao da tu razgovori oko tog projekta na samom početku.

"Ta investicija bi, ako se dogovorimo, iznosila čak četiri milijarde dolara. Ovde bi se pravilo 'srce' hardvera, što bi značilo da moramo da razvijemo dodatno i neke naučne oblasti, kao što je nano tehnologija. To bi bila prava tehnološka revolucija u Srbiji", rekao je on.

Srpski ministar finansija i privrede je rekao da bi izgradnja fabrike čipova bila ubedljivo najveća investcija u Srbiji i da bi tu posao našlo 1.000 visokokvalifikovanih stručnjaka, uključujući i naučnike.

"Mi za taj projekat planiramo da pozovemo srpske naučnike u svetu da se vrate. Kompanija iz Emirata zauzvrat traži odgovarajuće zemljište s dobrom infrastrukturom, blizu beogradskog aerodroma. Kompletna proizvodnja bi se, makar u početku, izvozila", rekao je Dinkić.

On je rekao da se sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima najdalje doguralo u saradnji i poljoprivredi i istakao da će Emirati uložiti 300 miliona evra u srpsku poljoprivredu.

Sa Emiratima se, kako je napomenuo Dinkić, razmatra i mogućnost zajedničke gradnje kargo terminala na beogradskom aerodromu, a počeli su i prvi razgovori kompanije Etihad (iz Abu Dabija) o zajedničkom partnerstvu s Jatom.

(Beta Foto medija centar Beograd)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image