• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko hoće može da ostane da radi za Arape

Svi oni koji su sposobni i žele da rade u poljoprivrednim kombinatima, pošto ih kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata privatizuje, dobiće šansu da nastave da rade.

"Svima oni koji ne žele da ostanu u tim preduzećima biće ponuđen socijalni program, kao i svim zaposlenim u Srbiji", rekao je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić za Radioteleviziju Srbije.

Nadležni su uvereni da viška radnika neće biti, a po dolasku investitora iz UAE, korist bi trebalo da imaju i poljoprivredna dobra i država.

Korist će imati i ostali proizvođači i građani, pogotovo ako se zna da arapski partneri, osim kupovine osam poljoprivrednih kombinata, planiraju da otvore šest fabrika za preradu hrane u Srbiji.

"Ono što je nama garant da će ova privatizacija biti veoma uspešna jeste što je Al Dahra svetski poznata kompanija u oblasti poljoprivrede i što će kroz investicije i razvoj novih tehnologija učiniti da ova preduzeća budu nosioci poljoprivrednog razvoja u Republici Srbiji", rekao je Ljubić.

Srbija planira da dugoročno sarađuje sa Emiratima, a to podrazumeva pristup sredstvima Razvojnog fonda te zemlje, odakle bi za početak trebalo da se finansira izgradnja sistema za navodnjavanje u našoj zemlji i postavljanje niskonaponske mreže za njihovo napajanje elektricnom energijom.

Do kraja marta trebalo bi da bude potpisan ugovor s Al Dahrom o prodaji i zakupu zemljišta osam poljoprivrednih kombinata.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image