• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčanima kvadrat četiri kilograma krompira

Građani Borče i Ovče čija imovina će biti eksproprisana zbog gradnje mosta između Zemuna i Borče, tvrde da će za kvadratni metar zemljišta dobiti 320 dinara.

Zbog tog problema sa niskom otkupnom cenom zemljišta i njegovim tretiranjem kao "neplodnog" umesto "gradskog građevinskog", biće sutra predstavljen na konferenciji za novinare u Medija centru, saopštili su organizatori.

"Sramne procene i ponude po kojima će se građanima Borče i Ovče za kvadratni metar zemlje, preko koje će prelaziti saobraćajnice za novi most u postupku eksproprijacije, plaćati po neverovatnih 320 dinara koliko vrede četiri kilograma krompira, primorala je nekada mirne i vredne ljude da se samoorganizuju i na sve načine pokušaju da spreče državnu pljačku njihove imovine", kažu stanovnici Borče i Ovče.

Među 103 porodice kojima se oduzima zemlja, kako je navedeno, "po nepristojno niskim cenama", većina je rumunske nacionalnosti, što je i bio razlog da zaštitu potraže i od rumunske ambasade u Beogradu i drugih institucija.

Stanovnici Borče i Ovče u saopštenju postavljaju pitanje - kako je Republički geodetski zavod od gradskog građevinskog zemljišta "veštački stvorio neplodno zemljište" koje sada tako malo vredi i da li će uroditi plodom krivične prijave protiv predstavnika Poreske uprave koji su umanjivali i za 30 puta tržišnu vrednost pomenute zemlje?

(Tanjug, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image