• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić za Železaru spremio i "rezervni plan"

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će sledeće sedmice predstaviti rezervni plan za pokretanje proizvodnje u Smederevu.

"U svakoj opciji mi ćemo sledeće nedelja da pozovemo predstavnike rukovodstva i sindikata Železare i da iznesemo svoj plan za pokretanje proizvodnje", kazao je Dinkić prilikom obilaska fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu.

Do tada, istakao je Dinkić, ruski Uralvagonzavod treba da se izjasni o strateškom partnerstvu u Železari Smederevo, na osnovu tendera.

"Spremili smo i drugu varijantu. To ćemo objaviti nakon razgovora sa sindikatima, radnicima i poslovodstvm Železare. U svakom slučaju imamo spreman plan", kazao je on.

Dinkić je na pitanje novinara da li bi Železara mogla da sarađuje sa fabrikom u Kragujevcu, kazao da smederevska železara nikada nije proizvodila limove za karoserije i da je to velika investicija od preko 100 miliona evra.

Kako piše beogradski "Blic", ruski Uralvagonzavod još nije spremio ponudu za Železaru Smederevo. Taj dnevnik navodi da je, prema nezvaničnim informacijama iz Moskve, Uralvagonzavod odustao od ideje da postane stoprocentni vlasnik smederevske železare.

Pregovori sa ruskim partnerom, a koji je na pretkvalifikacionom tenderu jedini pokazao interesovanje za kupovinu Železare Smederevo trebalo je da započnu sredinom ovog meseca.

Vlada Srbije je u januaru 2012. Otkupila je smederevsku železaru od američke kompanije Ju-Es stil (U.S. Steel) za jedan dolar.

(Beta, foto: Beta/Marko Rupena)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image