• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Za Galeniku četiri kupca

Glavni razlog za produžetak tendera za Galeniku su kvalitetni kupci, smatra Mlađan Dinkić. Četiri kompanije otkupile dokumentaciju.

Ministar finansija i privrede tvrdi da je javni poziv za izbor strateškog partnera za Galeniku produžen kako bi bilo prikupljeno što više kvalitetnih ponuda, i napomenuo da su do sada četiri kompanije otkupile dokumentaciju i prijavile se na poziv.


"Mi želimo da imamo što veći izbor kako bi našli što boljeg strateškog partnera za našu najveću farmaceutsku kompaniju", rekao je Dinkić novinarima, posle okruglog stola na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka.

Ministarstvo finansija i privrede Srbije produžilo je danas rok za dostavljanje prijava za učešće u postupku za strateško partnerstvo u beogradskoj farmaceutskoj kompaniji Galenika do 4. marta.
Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu "Politika", potencijalni investitori trebalo bi da pismo o namerama za strateško partnerstvo za Galeniku dostave do 1. aprila.

Javni poziv prikupljanja ponuda za Galeniku objavljen je 14. januara, a danas je isticao rok za dostavljenje pisama o namerama.

Namera Vlade Srbije jeste da na osnovu analize dostavljenih predloga donese odluku o daljem postupku izbora strateškog partnera za tu državnu farmaceutsku kompaniju.

Na konkursu mogu da učestvuju kompanije iz farmaceutske industrije koje se tom delatnošću bave najmanje pet poslednjih godina i koje su u 2011. imale poslovni prihod od 200 miliona evra.

Pravo da dostave pismo o namerama imaju kompanije koje ispune kvalifikacione kriterijume, uplate 10.000 evra i potpišu ugovor o čuvanju poverljivih podataka.

Potencijalni investitori koji ispune te uslove imaće pristup dokumentaciji o kompaniji i mogućnost da posete Galeniku do 29. marta 2013. godine.

Vlada Srbije dala je 21. decembra 2012. saglasnost za pokretanje postupka pronalaženja strateškog partnera za Galeniku.

Godišnji prihod Galenike je oko 50 miliona evra. Ministar Dinkić u decembru je kazao da Galenika ima dug od oko 170 miliona evra i da država više ne želi da dodatnim davanjima iz budžeta opterećuje građane.

Galenika ima oko 2.700 zaposlenih, a procenjuje se da je oko 1.000 radnika višak.

(MONDO/Agencije)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

knight

Aha, ima da bude isto kao sa Železarom!

special image