• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posao za 250 medicinara u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) pozvala je nezaposlena lica koja su zainteresovana za rad u SR Nemačkoj na poslovima zdravstvene nege u bolnicama, da se prijave do 5. marta matičnim filijalama NSZ.

Priliku da dođu do posla imaće 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama, a oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u SR Nemačkoj, koji je potpisan januara ove godine.

Kako se navodi u saopštenju NSZ traže se kandidati koji imaju završenu srednju medicinsku školu i položen stručni ispit.

Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou-minimum A2 nivo, a prednost će imati kandidati sa radnim iskustvom u struci.

U obzir će dolaziti kandidati koji su prijavljeni na evidenciju NSZ u statusu nezaposlenog lica.
Radni odnos se zasniva na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu, a nakon nostrifikacije diplome, radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme.

Početna plata iznosi 1.900 evra, bruto - do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika.

Za prijavu na konkurs potrebno je sa sobom poneti radnu biografiju na nemačkom i srpskom jeziku, diploma završene škole, dokaz o položenom stručnom ispitu, sertifikat o stečenom znanju nemačkog jezika.

Dokumentacija se dostavlja filijali NSZ u kojoj je kandidat prijavljen na evidenciju nezaposlenih lica, lično ili poštom, na adresu filijale, sa naznakom: "Za zapošljavanje radnika za zdravstvenu negu u SR Nemačkoj".

Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni o mestu i terminu obavljanja intervjua za posao sa predstavnicima nemačke službe za zapošljavanje i razgovor će se voditi na nemačkom jeziku.
Konkurs u celosti možete pročitati na sajtu Nacionalne službe, a za dodatne informacije kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, Pozivnom centru NSZ:
0800/300-301i migracionim servisnim centrima NSZ.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image