• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Vratite nam poslovni prostor

Gradonačelnik tvrdi da je skandaloznim presudama poslovni prostor u vlasništvu grada predat zakupcu - Veselinu Sjekloći, savetniku u ministarstvu građevina.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas danas je zatražio da se gradu vrati poslovni prostor u Bulevaru kralja Aleksandra 174, koju mu je oduzet na osnovu rešenja Privrednog apelacionog suda i predat Veselinu Sjekloći, savetniku u Ministarstvu građevinarstva i urbanizma, "posle pravnog skandala koji traje još od 2008. godine".

Đilas je u pisanoj izjavi naglasio da je grad Beograd podneo krivične prijave protiv svih učesnika u postupku - sudija, advokata i odgovornih u Ministarstvu.

On je naveo da je zbog neplaćanja zakupa duži niz godina sud 2008. godine doneo presudu da iz ovog prostora iseli RK Omnis, jednu od firmi Sjekloće, zbog ukupnog duga većeg od 100 miliona dinara.

"Na izvršenje te presude grad Beograd je čekao tri godine i ono je sprovedeno 23. septembra 2011. godine. Na osnovu nezakonite presude bivšeg Trećeg opštinskog suda u Beogradu, Sjekloća je postao vlasnik tog poslovnog prostora, tako što je tužio lice za koje je znao da nije vlasnik, pritom svesno izbegavajući činjenicu da je vlasnik grad Beograd", dodao je Đilas.

Đilas je napomenio da grad nije imao saznanja da je njegova imovina predmet spora, "pa je na osnovu takve nezakonite presude, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, kršeći sve zakonske propise, upisalo pravo svojine Sjekloći".

"Odlukom Privrednog suda u Beogradu, potvrđena je zakonitost izvršenja iz 2011. godine, ali je skandaloznim rešenjem Privrednog apelacionog suda naloženo gradu da preda poslovni prostor, što se juče i desilo", rekao je Đilas.

On smatra da je ovo rešenje jedinstveno u sudskoj praksi i treba da uđe u istoriju srpskog pravosuđa, jer se sudsko izvršenje proglašava protivpravnom radnjom.

"Zanimljiv je podatak da u sporovima bilo koje od mnogobrojnih firmi gospodina Sjekloće uvek odlučuje isto sudsko veće Privrednog apelacionog suda u Beogradu", rekao je Đilas.

"Zbog svega navedenog, grad Beograd je podneo krivične prijave protiv svih učesnika u postupku - sudija, advokata i odgovornih u ministarstvu. Kao neko ko brine i o imovini grada, zahtevam od nadležnih da preispitaju ove navode i da se gradu vrati poslovni prostor koji nam pripada 40 godina", zaključio je Đilas.

Đilas je naglasio da je ovaj poslovni prostor vredan 14 miliona evra.

(Fonet Foto Medija centar Beograd)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

treba to podici na viri nivo! Nema pljacke drzavne imovine!

Ivan

Sticajem okolnosti znam detalje oko ovog poslovnog prostora i mogu da kažem da Djilas uopšte ne govori istinu: Radi se o imovini koja je bila oteta posle rata komunističkom konfiskacijom, pa je sudskom odlukom vraćena naslednicima koji su je dalje prodali, te vlasnik nje nije grad nego preduzeće koje je to steklo ugovorom (što se može utvrditi iz odgovarajućeg registra). Postoji više odluka sudova i nadležnih organa iz kojih proističe da grad nije vlasnik, a postoje i dopisi grada gde on priznaje da to nije njegova imovina. A ako je nešto skandalozno u celoj priči to je bilo nas

special image