• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD žele da investiraju u Srbiju

Sjedinjene Američke Države žele da investiraju na Balkanu, a Srbija je izborom novog predsednika države i uz novu vladu pokazala dobru volju za tim investicijama, kaže Milan Bačević koji je u poseti SAD.

Kako je naveo ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević nakon susreta sa kongresmenima u Vašingtonu nova Vlada ima mnogo veću volju nego što je ranije postojala.

On je utorak imao razgovore sa senatorom Ričardom Durbinom iz Ilinoisa, republikanskim kongresmenom Piterom Roskamom i kongresmenkom Džen Šahovski.

"Imali smo seriju vrlo uspešnih razgovora u Kongresu, sa uticajnim ljudima iz različitih oblasti. Nismo zaobišli ni razgovore o politici, u nečemu smo razmenili iskustva, pojasnili izvesne nesporazume. Razgovarali smo i o njihovom eventualnom učešću u pružanju pomoći u pregovorima koji se vode o Kosovu i Metohiji i njegovog statusa", istakao je Bačević u razgovoru sa srpskim dopisnicima u američkoj prestonici.

Ministar je rekao da je u Čikagu potpisan sporazum o saradnji u oblasti energetike sa kompanijom NGP (New Generation Power), koja se bavi sofisticiranim tehnologijama.

"Oni su interes za investicije prepoznali u Srbiji jer su se uverili da je ona na pravom putu kada se radi o razvoju i uspostavljanju dobrih odnosa. NGP je zainteresovan za saradnju u više oblasti, od sektora energetike, rudarstva, prostornog planiranja do velikih infrastrukturnih projekata" , naglasio je Bačević.

Prema njegovim rečima, sve će to biti predmet docnijih razgovora i potpisivanja ugovora, što se brzo očekuje. Bačević je kazao i da je tokom boravka u Čikagu potpisan sporazum o saradnji Srbije i države Ilinois.

Priprema se i sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Ilinoisa, i to bi moglo da usledi prilikom posete guvernera te američke savezne države Peta Kvina Srbiji, u narednih mesec dana.

Srpska delegacija koju predvodi ministar Bačević, danas se vraća u Čikago, gde će nastaviti susrete sa privrednicima tog grada, a predviđeno je da se sastane i sa gradonačelnikom Ramom Emanuelom.

(Tanjug/Foto: Beta, arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image