• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za odlazak iz JAT-a 300 evra po godini staža

Nacionalna aviokompanija Jat ervejz će vrlo brzo raspisati konkurs za dobrovoljan odlazak radnika iz kompanije. Procenjuje se da će poziv prihvatiti 400 radnika.

Radnici će dobiti otpremninu od 300 evra po godini staža. "Ne možemo precizno proceniti koliko će se radnika prijaviti za odlazak iz Jata uz otpremninu od 300 evra po godini staža, jer će interni konkurs tek biti raspisan i to u najskorijem periodu", navode u domaćoj aviokompaniji.

Prema nekim procenama, koje su ranije objavili pojedini mediji, očekuje se da će Jat napustiti oko 400 zaposlenih. Jat ervejz bi trebalo u narednih mesec dana da bude restrukturisan, ali će ostati nacionalna aviokompanija, izjavio je ranije ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, Jat će dobiti novih šest aviona putem lizinga i biće rasterećen dugova, koji će se verovatno preneti na državu.

Direktor Jat ervejza, Vladimir Ognjenović, kazao je ranije da dugovi nacionalne aviokompanije iznose oko 170 miliona evra. On je naveo da je Jat ervejz, uprkos svim teškoćama sa starom flotom, uspeo u prethodne dve godine da poveća broj putnika i podigne za 6,5 miliona evra ukupan prihod.

Ognjenović je rekao da Jat ove godine planira povećanje broja putnika za 11 odsto, odnosno da preveze 1,5 miliona putnika. Naveo je, takođe, da je predviđena kupovina četiri aviona Erbas A320 tokom 2015. godine, kao i nabavka još dva aviona ATR 72-500 tokom 2016. i 2017.

Država nije odustala od namere da nacionalnoj aviokompaniji obezbedi putem lizinga četiri Erbasova aviona, rečeno je juče Tanjugu u Ministarstvu saobraćaja. "Nije tačna informacija da se odustaje od Erbasa", rekao je pomoćnik ministra saobraćaja, Milutin Popović, istakavši da će vrlo brzo početi pregovori sa francuskim proizvođačem aviona Erbas.

Radna grupa bi u ponedeljak trebalo da donese odluku o nabavci aviona i početku pregovora sa Erbasom. Popović je kazao da se i dalje planira lizing četiri Erbas aviona 319 i 320, kapaciteta od 140 do 180 sedišta, kao i dva manja aviona ATR.

"Radna grupa za Jat još nije donela odluku o tome samo zato što se sada prate i ponude drugih proizvođača, pred početak pregovora sa Erbasom", naglasio je pomoćnik ministra zadužen za aviosaobraćaj.

(Tanjug Foto jat.com)

Tagovi

jat

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Kojim se to radnicima nudi otpremnina od 300 evra po godini staza?Pa naravno onima sto su proveli u Jatu par godina,opljackali ga,doveli do propasti i na kraju ce dobiti nagradu.Ovaj program za resavanje viska zaposlenihsa ide na ruku samo takvima, a oni koji su ga stvarali i gradili,koji su u njemu proveli ceo zivot i zadravlje izgubili(a bogami i zivce gledajuci kako ga partijasi unistavaju) nece dobiti nista. Zasto ne vaze isti uslovi za sve zaposlene? Zato ce za ovaj program biti slab odziv,jer im se nista ne nudi.Mislite da nas oterate pa posle da dovedete svoje kadrove\"strucnjake\

dorcolac

nisam neki specijalista,ekonomista,ali jat je ubedljivo najskuplji avio prevoznik na svetu gledajuci cenu karte po kilonetru.

Miksx

E sad da ne bude kao uzmemo odpremninu, pa se vratimo na posao. Jat je klasicna Srpska firma gde porodicna veza igra glavnu ulogu a nazalost nije mali broj takvih firmi.

special image