• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novopečene" majke su korisne na poslu

Kompanija Regus je tokom januara sprovela istraživanje u kome je učestvovalo 26.000 poslovnih ljudi iz više od 90 zemalja sveta, pa i Srbije, o ženama koje se vraćaju na posao posle porodiljskog bolovanja.

Rezultati istraživanja govore da su žene koje se vraćaju na posao posle rođenja deteta umnogome zaslužne za ekonomski razvoj i poboljšanje produktivnosti jer smanjuju troškove obuke i zapošljavanja.

Interesantna je činjenica da je više slobodnih dana bila najmanje popularna mera koju su izabrali ispitanici kao najbitniju da bi se pomoglo ženama da se vrate na posao posle porodiljskog bolovanja, pri čemu su istakli da su potrebne radikalne promene radnih navika, a ne dodatni dani odmora.

Srpski ispitanici odgovorili su na pitanje o merama kojima se ohrabruje povratak žena na posao posle rađanja deteta.

Čak 92 odsto ispitanika smatra da je ženi vrlo bitno da je vrtić, odnosno jaslice, u kome se nalazi dete dok su one na poslu, u blizini radnog mesta. Takođe, 85 odsto ispitanika smatra da je bitno i da je radno mesto relativno blizu kući.

Fleksibilno radno vreme je najbitnije za 81 odsto ispitanika, koliko i "deljenje poslova", dok je video konferencija umesto službenog puta bitna za 65 odsto ispitanih.

Samo 46 odsto anketiranih smatra da je više slobodnih dana važno majkama, ali se četvrtina ispitanika slaže da povratak žene na posao posle porođaja doprinosi produktivnosti kompanije.

Na osnovu ovog istraživanja može se zaključiti da postoji jak razlog za veće uključivanje majki koje se vraćaju na posao u radnu snagu.

Posebno treba istaći: povećani bruto domaći proizvod, održivi razvoj, premošćivanje jaza u veštinama i borbu protiv siromaštva samo su neke prednosti, navode u Regusu.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image