• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JAT sad hoće da leti iz Niša

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović rekao je danas u Nišu da je JAT zainteresovan da leti iz Niša i da je realno da to bude posle obnove flote i od naredne zimske sezone.

Popović je rekao novinarima, posle razgovora sa gradskim rukovodstvom, da se pokrivenost niškog aerodroma "Konstantin Veliki" sagledava u sklopu donošenja strategije avio saobraćaja u Srbiji i da je njen prioritet da domaći avio prevoznik "stane na noge i da leti, ne samo iz Beograda, već i sa drugih aerodroma u zemlji".

JAT će brzo dobiti šest aviona i nastaviće se pregovori sa 'Erbasom', kazao je Popović i napomenuo da će JAT raspolagati dovoljnim kapacitetima da pokrije Niš.

"Postoji mogućnost da se tokom letnjeg reda vožnje JAT angažuje na liniji makar do Tivta ili do destinacija u Austriji", kazao je Popović i dodao da ovog puta "želimo čvrst dogovor" sa rukovodstvom domaće avio kompanije i gradom.

Popović je najavio opremanje niškog aerodroma opremom za navođenje i opremom koja obezbeđuje sletanje velikih aviona.

On je napomnuo da je i "Geneks" izrazio želju da leti iz Niša i da se i o tome razgovaralo sa gradskim rukovodstvom. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će ugovor sa "Montenegro erlajnzom", koji ističe do kraja ovog meseca i koji leti na liniji Niš-Podgorica, biti produžen.

"Oni su analizirali prethodni petomesečni period, nezadovoljni su ugovorom i dostavili su nam ekonomske parametre prema kojima na toj liniji beleže gubitke", kazao je Perišić. U pogledu subvencija, razlika će postojati, ona nije velika i treba uvažiti činjenicu da je to avio kompanija koja je iz Niša letela kada drugi nisu, kazao je niški gradonačelnik i dodao da će se razgovori voditi imajući u vidu režim avio saobraćaja od pet letova nedeljno sa "mogućnošsću rotacije za jedan ili dva leta ka Cirihu".

Direktor niškog aerodroma Dragan Bugarinović rekao je ranije Tanjugu da će od narednog meseca italijanska kompanije "Mistral er" između Niša i Trsta leteti dva puta nedeljno. Ovaj red letenja je deo IPA jadranskog programa čiji je cilj stvaranje mreže regionalnih aerodroma i finansira se sredstvima EU.

Od 12. juna sa niškog aerodroma svake srede čarter letovima moći će da se putuje do Antalije sve do kraja avgusta, kazao je Bugarinović i napomenuo da su ti letovi deo turističkog aranzmana agencije "1A travel" iz Beograda.

(Tanjug Foto Jat.com)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image