• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Obilaznica oko Beograda prioritet

Završetak Koridora 10 je prioritet svih prioriteta, a trenutno je najvažnije da se završi obilaznica oko Beograda, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

Ministar je danas u Beogradu razgovaro sa predstavnicima kineske kompanije Sinohidro, koja je zainteresovana za taj posao.

Prema njegovim rečima, obezbeđena su sredstva za ceo Koridor 10, od 330 kilometara završeno je 220, a radi se na preostalih 110 kilometra.

Svi tenderi su otvoreni i jedina deonica koju do sada nismo dogovorili jeste obilaznica oko Beograda, rekao je Mrkonjić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, Mrkonjić je istakao da je ukupna vrednost oko 250 miliona evra, a rok za završetak radova je godinu i po dana.

Sastanku sa kineskim privrednicima prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Dmitar Ðurović, koji je naglasio
da se sa kompanijom Sinohidro vode završni razgovori oko završteka obilaznice oko Beograda, ali se pregovara i sa kompanijama iz Azerbejdžana i Češke.

Firma koja bude dala najpovoljniju ponudu dobiće taj deo posla koji mora da se uradi u najkaraćem mogućem roku, kako bi se rasteretio saobraćaj u Beogradu, rekao je Ðurović.

Ukoliko se taj posao ugovori za nekoliko meseci, radovi na završetku obilaznice oko Beograda mogli bi da budu završeni za godinu i po dana.

(Fonet, foto: Tanjug, Rade Prelić)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dusan

Ne verujem mu da sedne golom guz...m na zar. Ovo ce mu mozda jedino poverovati pevacica. Sve je dosad lagao sto nebi i sad. Bitno je da fotelju neda nikom da se lepo i glamurozno zivi, dozivljava drugu mladost . Blizi mu se kraj ministarske karijere. I jedva cekamo!!!

kiza

Pa zar nije ta obilaznica završena pretprošle godine.Tako je rečeno.Ko je ovde lud?

Vicko ML

Dok ti Mrko izgradis koridor tranzit ce uveliko da ide kroz Rumuniju i Bugarsku. Sramota.

special image