• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski automobili u Rusiju bez carine?

Srpska strana predložila proširenje liste roba koja bi se u Rusiju uvozila bez carine. Cilj je da se nivo međusobne razmene dve zemlje udvostruči, kaže Rasim Ljajić.

Ministar za trgovinu i telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je u Moskvi predložio ruskim zvaničnicima proširenje spiska robe koja je oslobođena carine, kako bi se povećala trgovinska razmena Srbije i Ruske Federacije.

"Predloženo je da se u spisak uvrste automobili, cigarete, sir, šećer", rekao je Ljajić novinarima iz Srbije posle razgovora sa ruskim ministrom industrije i trgovine Denisom Manturovim i ministrom poljoprivrede Nikolajem Fjodorovim.

Ljajić je rekao da će zahtev biti razmotren sa carinskom unijom koju Rusija ima sa Belorusijom i Kahstanom i da njihova zajednička komisija mora da odluči o svakom proizvodu, ali da misli da postoji razumevanje, posebno za poljoprivredno-prehrambene proizvode.

Kako je objasnio, poljoprivredna razmena do sada je iznosila 250 miliona dolara, a zajednički je cilj da naredne godine iznosi 500 miliona dolara.

Ljajić je kazao da će roba moći da bude isporučena u kratkom vremenskom periodu, ukoliko odgovor bude pozitivan.

"Što se tiče automobilske industrije tu postoje neke veće prepreke i o tome će ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarati u aprilu", naveo je on.

Ljajić je rekao da je dogovorena poseta Beogradu predstavnika Ministarstva poljoprivrede Rusije i tri velika trgovinska lanca, kako bi im bili prezentovani srpski proizvodi.

"To će biti velika šansa za naše proizvođače da izađu na rusko tržište", ocenio je Ljajić.

On je rekao da je predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin predstavio ruskim sagovornicima spisak od 45 projekata privatizacije u Srbiji, i oni su obećali da će ih predočiti mogućim ruskim investitorima.

Ljajić je izrazio uverenje da i na tom polju Srbija može da ima prve rezultate u smislu zainteresovanosti ruskih kompanija da se uključe u proces završetka privatizacije u Srbiji.

(Beta, Foto Medija centar Beograd)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Rusi to neće dozvoliti jer znaju da automobili nisu srpski već italijanski. Fiat se samo sklapa u Srbiji zbog jeftinije radne snage nego u Italiji.

special image