• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug Jata od 170 miliona evra preuzima država

Država će preuzeti ceo dug Jat ervejza, koji je u februaru iznosio oko 170 miliona evra, izjavio je danas ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić najavljući da će ta aviokompanija dobiti i novi menadžment.

"Bitno je da je država preuzela obavezu da taj dug stavi na svoja leđa...", rekao je Mrkonjić novinarima u Vladi Srbije.

"Naravno ceo dug, pa šta da radimo, da tražimo ko je kriv i da opet zabijamo glavu u pesak", istakao je ministar odgovarajući na pitanje novinara.

On je naglasio da to moramo da uradimo ako hoćemo da rešimo pitanje Jata, kao i da se čini da smo na dobrom putu da sve što je planirano uspešno realizujemo.

Mrkonjić je podsetio da će Jat dobiti šest aviona na lizing, koji će koštati u proseku oko milion i po evra po avionu.

"Dobili su i novac za sklanjanje onih radnika koji hoće dobrovoljno da odu iz Jata, skinut će im biti dug, imaće i novi menadžment. Šta hoće više?", rekao je ministar.

Mrkonjić je rekao da će novi menadžment Jata imati zadatak da kompanija do kraja godine posluje na "pozitivnoj nuli" i da je država spremna odmah da započne razgovore ako neko želi da bude strateški partner srpske aviokompanije.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić započeo je u sredu pregovore sa predstavnicima francuskog proizvođača aviona Erbas o nabavci četiri aviona putem lizinga za srpskog avioprevoznika.

Mrkonić je dogovorio aktivnosti oko nabavke aviona putem lizinga, a početak razgovora sa Erbasom je, kako je navedeno, realizovan u sklopu pripremnih sastanaka za posetu premijera Ivice Dačić Francuskoj.

Pomoćnik ministra Popović je ranije rekao Tanjugu da se razmišlja o lizingu četiri Erbasovih aviona 319 i 320, kao i dva manja aviona ATR.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić bi trebalo, kako je ranije najavljeno, u poslednjoj sedmici marta da predvodi srpsku delegaciju u Abu Dabiju, gde će pregovarati sa aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad" o partnerstvu sa Jatom.

(Tanjug)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Toliki dugovi a plate astronomske

urke

drzava i mrkonjic da pomognu krangu!!

Krang

U vreme kada sam ja uzeo kredit od banke,da je ne imenujem sada,bila je aktuelna prica o Dnikicevih 1000e po coveku a vrednost evra je bila oko 86 din.S'obzirom da od pomonutih para naravno nije bilo nista a dinar je oslabio za dobrih 30% ja nisam u mogucnosti da isplatim kredit a vidim da je drzava velikodusna po pitanju preuzimanja dugova,kako C.Zvezda,Partizana tako i drugih preduzeca pa molim vlast da preuzme i mojih 210 000 din koliko dugujem,iako sam uzeo 230 000 i vracao uredno 2 godine duzan sam manje-vise isti iznos.Hocu i u zatvor ako ima slobodnih mesta pa da odradim svoj dug.

special image