• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se lako trošilo u Srbijagasu

Kompanija koja nema konkurenciju u uvozu gasa a veoma slabu u distribuciji u Srbiji samo za propagandne aktivnosti potrošio pola miliona evra 2011. godine.

Prema izveštaju Državne revizorske institucije, koja je sudu podnela prekršajnu prijavu protiv Srbijagasa i njegovog generalnog direktora Dušana Bajatovića, u ovoj državnoj kompaniji se 2011. samo na reprezentaciju i jubilarne nagrade potrošilo 114,8 miliona dinara, piše "Informer".

Tih više od milion evra nije jedini greh direktora Bajatovića, isokopozicioniranog funkcionera SPS-a, već su milioni dinara potrošeni i na propagandne aktivnosti kompanije (49,4 miliona dinara) koja je inače potpuni monopolista u uvozu i praktično monopolista u distribuciji gasa u Srbiji, zatim sponzorisanje sportskih klubova (samo za KK Vojvodina Srbijagas 200 miliona dinara), plate zaposlenima...

Po zakonu nisu sprovedeni ni višemilionski ugovori, sklapani bez odobrenja Vlade, našao je greške državni revizor. Za ulaganje Srbijagasa u posrnuli Agroživ verovatno je postojala politička podrška Vlade, ali je saglasnost izostala na papiru, što nije promaklo lupi revizije.

Slična situacija je verovatno i kod davanja jemstva za Srpsku fabriku stakla (230 miliona dinara) i Agrobanku (723 miliona dinara), ali je pitanje da li je Vlada detaljno znala i za poslove poput pribavljanja distributivne gasovodne mreže, zašta je dato 214 miliona dinara čak i bez saglasnosti UO Srbijagasa a kamoli one iz Vlade, piše "Informer".

Povodom rešenja revizora iz Srbijagasa su se oglasili da uvažavaju sve primedbe "čak i one sa kojima se ne slažu" i obećavaju da će "ispraviti propuste". Kako će "propusti" biti ispravljeni u vezi nepropisnih isplata i nelegalnih ugovora, ostaje da se vidi.

(MONDO, foto: Beta/Srbijagas)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Biljana M

Dobar covek uvek ispasta.Bajatovic je faca i pametan.TAKAV NAMA TREBA COVEK ZA PRESEDNIKA DRZAVE .:-);-):$

Goran

Ima on Dacica, bas ga briga !

PUTIN

Dušan silni, pa ko mu šta može...

special image