• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreznici bogatašima produžili rok

Poreska uprava Srbije je do 30. juna produžila rok za prijavu imovine građana vrednije od 35 miliona dinara, da bi građani imali više vremena da prijave svu imovinu.

Prvobitni rok za podnošenje te informativne prijave je bio 31. mart, a Poreska uprava je do danas primila 365 informativnih poreskih prijava građana čija imovina premašuje 35 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, Poreska uprava je predložila Ministarstvu finansija promenu Pravilnika o informativnoj poreskoj prijavi, koja osim poduženja roka, sadrži i odredbu da se vrednost pojedinačne pokretne imovine koja je predmet prijavljivanja sa 100.000 dinara podigne na 550.000 dinara.

Ta uprava je predložila i izmenu Zakona o poreskom postupku i poreskoj adminitraciji, kojom bi se, ako se ta izmena usvoji, uvela i kaznena odredba da svako ko ne prijavi imovinu u određenom roku,
plati kaznu od tri odsto vrednosti celokupne imovine.

Na osnovu informativne poreske prijave o imovinskom stanju Poreska uprava će raditi unakrsnu proveru imovine i prihoda poreskih obveznika.

Podseća se da je svim poreskim obveznicima omogućeno da informativnu poresku prijavu podnesu elektronskim putem preko portala e-porezi, kojem se pristupa preko sajta Poreske uprave www.poreskauprava.gov.rs.

Informativna poreska prijava može se podneti Poreskoj upravi i neposredno ili putem pošte na adresu Save Maškovića 3-5, 11000 Beograd, navodi se u saopštenju.

(Beta Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image