• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paori se razvode zbog subvencija za oranice

U Subotici, u poslednjih nekoliko nedelja, zabeleženo je 46 "paorskih" razvoda zbog novog pravilnika za regulisanje poljoprivrednih podsticaja.

Prema novom pravilniku bračni drugovi mogu registrovati samo jedno poljoprivredno gazdinstvo da bi se onemogućilo da domaćinstvo dobije podsticaje za više od zakonom limitiranih stotinu hektara

Zbog ograničenja koje im je odmerila država, neke porodice koje se ozbiljno bave poljoprivredom povukle su neobičan, rekli bi očajnički potez, i razvode se ne bi li zaobišli poljopriuvredne propise.

U Udruženju poljoprivrednika Subotice kažu da je previlnik u tom delu besmislen i da ako je ideja bila da se davanje subvencija ograniči na imanja sa najviše 100 hektara, "bilo je barem dvadeset drugih razumnijih načina od donošenja pravilnika koji tera bračne drugove da se razvedu".

To je totalni promašaj, rekao je novosadskom Dnevniku Pavle Kujundžić iz subotičkog Udruženja poljoprivrednika, i naglašava da je to dovelo do velikih problema.

"Oba gazdinstva, i ono registrovano na supruga i ono čiji je nosilac bila supruga, bila su u sistemu PDV. Ako je ostvaren povrat tog poreza, da li će se, u slučaju ugašenog gazdinstva, tražiti da se to plati", pita on.

(Fonet, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image