• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajatović postiže da sedi u sedam fotelja

Osim što je direktor je Srbijagasa, Bajatović je član je UO Jugorosgasa, predsednik NO Sogaza i Banatskog dvora, član NO Informatike i direktor Južnog toka...

Četiri od sedam poslova koje obavlja u ime države i za koje je plaćen Dušan Bajatović nije prijavio u svojoj imovinskoj karti kod Agencije za borbu protiv korupcije, piše "Alo".

Prema evidenciji Agencije za privredne registre, neprijavljene su funkcije: član Nadzornog odbora Informatike, u kojoj Srbijagas ima 30,5 odsto vlasništva a gde je Bajatović do 2. aprila prošle godine bio član Upravnog odbora; zatim član NO rusko-srpskog društva za osiguranje Sogaz od juna 2012; pa predsednik NO rusko-srpske firme koja upravlja podzemnim skladištem gasa Banatski dvor; i na kraju direktor rusko-srpske South stream (Južni tok).

Kako "Alo" piše, ovakav napor istovremenog sedenja u sedam fotelja, što nije u skladu sa pravilom o zabrani akumulacije funkcija, Bajatoviću je olakšano time što su Srbijagas, Sogaz, Južni tok i Banatski dvor registrovane na istoj adresi u Novom Sadu.

Koliko novca na osnovu angažovanja u četiri pomenute firme potpredsednik SPS-a mesečno dobija, nije poznato ali za tri prijavljene (narodni poslanik, direktor Srbijagasa i član UO Jugorosgaza) se zna.

Prema navodima iz imovinske karte od 31.1.2013. godine, Dušan Bajatović prima 1,6 miliona dinara (oko 14.500 evra), od čega samo u Jugorosgazu 1,4 miliona.

Državna revizorska institucija podnela je prekršajne prijave protiv Dušana Bajatovića zbog poslovanja Srbijagasa u 2011. godini.

(MONDO, foto: Medija centar Beograd/MONDO)

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Morava

Pa ja toliko primim za 4 god i vise. E ovo je nevidjen lopovluk i drskost koja se granici sa neverovatnim. Sa cim je on zasluzio da obavlja tolke funkcije i kako ih obavlja kad stalno kuka kako je firma u minusu...

Dusan

Pa nije ni cudo sto nece da opdnese ostavku zbog nenamenskog trosenja novca i ko zna zasta jos. Pa nebi je ni ja dao, ej da se odreknem tolikog primanja( to sto se zna) a ko zna sta jos tu sve ima. Pa koliko mu prima Dacic ako on prima toliko. Ljudi moipa covek prima vise nego premijer Svedske ili Norveske zemalja sa najvecim standardom u svetu. E vala nije ni cudo sto nam je ovako stanje u drzavi. Ovo je nevidjeno. Sram ih bilo. Sve ih treba zatvoriti i oterati na neki prinudni rad. Pa nece socijalisti dovjeka. IZBORI odmah.

Zagor

A da mu damo jos neku fotelju..?Steta stvarno,nije ni dvocifren broj..

special image