• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbijagas" možda vlasnik "Azotare"

Privredni sud u Pančeve odlučio da "Srbijagas" postane većinski vlasnik "Azotare", ali se očekuje žalba bivših vlasnika.

U Privrednom sudu u Pančevu danas je usvojen izmenjeni Plan reorganizacije HIP "Azotara", po kome "Srbijagas", na osnovu svojih potraživanja, postaje većinski vlasnik te fabrike veštačkih đubriva.

Pravni zastupnici bivših vlasnika beogradske kompanije "Univerzal holding" i litvanskog "Arvija" stavili su niz primedbi na zakonitost ovog dokumneta, tako da se može očekivati njihova žalba Privrednom apelacionom sudu.

Privredni sud u Pančevu je prošle godine takođe usvojio plan za izlazak preduzeća iz restrukturiranja, ali su se advokati bivših vlasnika žalili apelacionom sudu, pa je "Azotara" morala da uvaži neke njihove primedbe.

Od usvajanja Plana reorganizacije zavise neopohodne investicije u modernizaciju pogona i zaštitu životne sredine u visini od 80 miliona evra.

Zakon nije propisao ko donosi konačnu odluku u tom postupku, tako da on može potrajati, izjavili su za agenciju Beta zastupnici "Azotare".

Alternativa usvajanju Plana reorganizacije je stečaj preduzeća.

(Beta foto www.hip-azotara.rs)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image