• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PKS-u nisu dali da kupi Beogradski sajam

Privredna komora Srbije imala je novca da kupi Beogradski sajam pre tri godine, ali je politička odluka bila da se to tada ne učini, kaže bivši predsednik Bugarin.

Bivši predsednik PKS-a Miloš Bugarin je danas, na sednici Skupštine PKS-a na kojoj je obrazlagao razloge svoje neopozive ostavke na mesto prvog čoveka te institucije, kazao da je sramna bila ponuda konzorcijuma italijanske kompanije Rimini i srpskog Verano Motorsa od oko 1,8 miliona evra za kupovinu 70 odsto društvenog kapitala Beogradsog sajma u junu 2009. godine

"PKS je imao novca i ima i sada da privatizuje Beogradski sajam ali je doneta politička odluka da se to tada ne učini", kazao je Bugarin.

Konzorcijum kompanija Verano motors i Rimini jedini je konkurisao na tenderu za kupovinu Beogradskog sajma, ponudivši cenu od 1,8 miliona evra za kapital, ali je ta ponuda bila neprihvatljiva za Ministarstvo ekonomije i grad Beograd.

Kapital Beogradskog sajma procenjen je bio na 20,5 miliona evra.

Bugarin je sredinom 2011. godine najavljivao da bi PKS i grad Beograd mogli do kraja te godine postati vlasnici Beogradskog sajma, što bi bilo u interesu svih jer bi bilo omogućeno da sajam radi 200 dana u godini.

(Beta, foto: printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image