• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS: Reprogram i za vikend

Potrošači će mogućnost reprogramiranja dugova za struju uz otpis kamata moći da iskoriste i tokom vikenda.

Svi dužnici za struju koji su zainteresovani da sklope sporazum sa Elektroprivredom Srbije (EPS) o reprogramu dugova uz otpis kamata iz prošle godine, moći će to da urade i za vikend, jer će sve elektrodistribucije u Srbiji u subotu i nedelju raditi normalno, rečeno je Tanjugu u EPS-u.

Nedelja 31. mart je poslednji dan za sklapanje tih ugovora, kažu u EPS-u i napominju da neće biti produženja akcije.

Prema podacima EPS-a, do sada je ukupno 51.400 potrošača sklopilo ugovore o reprogramu duga za struju, što je oko 10 odsto dužnika koji su mogli učestvovati u toj akciji.

Očekuje se da će elektrodistribucije od njih naplatiti oko 2,16 milijardi dinara, a biće im otpisano oko 550 miliona dinara po osnovu kamata za dugove na struju iz 2012. godine.

Od ukupno 51.400 prijavljenih koji žele da sklope sporazum o reprogramu dugova, oko 47.200 su domaćinstva, od kojih se očekuje naplata od 1,1 milijarda dinara, a istovremeno će im biti oprošteno 275 miliona dinara duga po osnovu kamate.

Za reprogramiranje dugova za struju javilo se 4.175 privrednih subjekata na niskom naponu i 53 na visokom naponu, navode u EPS-u.

Od njih se očekuje naplata od 1,1 milijardi dinara, a biće im otpisane kamate u vrednosti od oko 275 miliona dinara.

Procenjeno je da akcija EPS-a "Bez kamate-na rate" važi za oko 600.000 potrošača na teritoriji cele Srbije koji nisu na vreme plaćali račune za struju.

Iz EPS-a su poručili da je reprogramiranje starih dugova na rate uz istovremeni otpis kamata na račune iz 2012. godine poslednja šansa potrošačima da izmire dugove za električnu energiju, jer će uprotivnom neredovnim platišama morati da isključuju struju.

EPS je, prema ranijim najavama, očekivao da će u okviru ove akcije prikupiti oko 37 milijardi dinara od dužnika, od ukupnog duga za struju koji iznosi oko 110 milijardi dinara, a da će po osnovu kamata potrošačima biti otpisano oko šest milijardi dinara.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mali princ

Haha, sale se oni s ovim narodom. Pa oni koji su vec stigli do sudskog postupka imaju toliko velike dugove da nemaju odakle da plate polovinu, kakva je to pomoc? Naravno, mislim na obicne gradjane koji uglavnom vuku dugove od devedesetih pa godinama placaju neke rate a u stvari su u duznickom ropstvu.

RAJco

ljudi koji su tuzeni imaju pravo na reprogram, s tim da se ne otpisuje kamata i plati se polovina duga odmah, cela 2013g, a ostatak na rate.

RAJco

seku sve preko 20 0000 dinara

special image