• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knežević: Menadžment PKB izbegao licitaciju

Goran Knežević tvrdi da je za izostanak PKB sa licitacije za zemljište kod Zrenjanina kriv menadžment firme.

Ministar poljoprivrede poručio je danas radnicima Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) da je menadžment te firme bio blagovremeno obavešten o licitaciji državnog zemljišta u Zrenjaninu, i da zato svoje poslovodstvo treba da pitaju zbog čega PKB nije učestvovao na toj licitaciji.

Radnici PKB su tri puta sprečili mehanizacijom da se na licitirano zemljište, koje je ta firma koristila 60 godina, uvedu zakupci.

"Ne dozvolite da vas oni koji su svojim postupcima ugrozili poslovne interese PKB-a, a time i vašu egzistenciju, sada šalju da protestujete na pogrešnoj adresi", navodi se u Kneževićevom pismu članovima Samostalnog sindikata PKB-a.

U odgovoru na pismo koje mu je Samostalni sindikat PKB uputio 27. marta, ministar je, takođe, poručio da bi njihovo nezadovoljstvo trebalo da "osete baš oni koji se poslovno ne snalaze u uslovima u kojima nisu privilegovani, već ravnopravni i pred zakonom i na tržištu".

"Menadžment PKB-a je blagovremeno upoznat sa namerom Vlade Srbije da dosledno primenjuje Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kao i činjenicom da PKB može postati zakupac državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina isključivo u zakonom propisanoj proceduri - pobedom na licitaciji", naglasio je Knežević.

Povodom navoda članova Samostalnog sindikata PKB koji državno poljoprivredno zemljište na teritoriji Grada Zrenjanina smatraju zemljištem PKB-a, ministar Knežević objasnio je da državno poljoprivredno zemljište nije moglo biti predmet Ugovora o poklonu kojim je Republika Srbija poklonila Gradu Beogradu svoje akcije.

Samim tim, to zemljište nije moglo biti ni predmet Sporazuma kojim se predviđa upis PKB-a kao vlasnika imovine i kapitala u javne evidencije nepokretnosti, navedeno je u odgovoru Kneževića.

Prema tvrdnjama sindikata PKB-a, postupak javne licitacije je obavljen "mimo Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji nalaže da se svake godine do 31. marta objavi licitacija za narednu godinu".

Prema tvrdnjama sindikata PKB-a, postupak javne licitacije je obavljen "mimo Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji nalaže da se svake godine do 31. marta objavi licitacija za narednu godinu".

Kako je ranije izjavio predsednik Samostalnog sindikata PKB Milisav Đorđević, lokalna samouprava u Zrenjaninu je to učinila tek 11. septembra 2012, a PKB je istog momenta reagovao i ponudio 30 odsto višu cenu od početne cene licitacije, pošto je proizvodnja već bila zasnovana.

On tvrdi da su poslovodstvo i lokalna samouprava tada u načelu postigli dogovor, međutim, "ta odluka je poništena, a zemljište prvi put licitirano u decembru, drugi put u februaru ove godine i dato u zakup veleposednicima".

(Tanjug Foto Beta Vlada Srbije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image