• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava Inpro ugovorila i izvoz šasija

Preduzeće iz Kragujevca, u kome više od polovine zaposlenih čine invalidi, proširilo je u martu proizvodni program serijskom proizvodnjom šasija.

Reč je o šasijama namenjenim proizvodnji malih kamiona za utovar prtljaga koji se koriste na aerodromima, zatim za male traktore za vuču prikolica sa prtljagom, kao i za interni prevoz unutar fabrika.

"Početkom godine počeli smo proizvodnju šasija za mala utovarna vozila, a prošlog meseca krenuli i sa serijskom proizvodnjom", izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Branko Veljović.

Veljović je naglasio da je na nedavnom Sajmu automobila u Beogradu to preduzeće imalo uspešan nastup, prodavši 30 šasija, i podsetio da je ranije ugovoren izvoz tog proizvoda u Francusku, u vrednosti od oko 300.000 evra.

Preduzeće Zastava Inpro posluje u sastavu društva "Zastava vozila" u restrukturisanju, i godinama proizvodi lake teretne prikolice nosivosti do 5,4 tona.

Od ukupne proizvodnje 95 odsto proizvoda plasira na strana tržišta, najviše u Francusku, ali i u Italiju.

"U prošloj godini ostvarili smo izvoz vredan tri miliona evra, a u ovoj planiramo da izvezemo proizvode u vrednosti od pet miliona evra", rekao je Veljović.

Pored prikolica i šasija preduzeće Zastava Inpro, nekada zaštitna radionica, proizvodi i lake čelične konstrukcije različitih namena poput kontejnera i metalne galanterije, zatim alate za održavanje vozila, kao i izradu servisnih alata pojedinačno po uzroku, uputstvu ili dokumentaciji kupca.

Od ukupno oko 350 radnika Zastave Inpro, više od 200 su lica sa invaliditetom.

(Tanjug, foto: printscreen)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

deki

Bravo!

special image