• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvajt hoće da širu saradnju sa Srbijom

Šef diplomatije Kuvajta izjavio je da su u toku razgovori o proširenju saradnje sa Srbijom u poljoprivredi, energetici, turizmu i zdravstvu.

"Verujemo da možemo više. Srbija ima mnogo mogućnosti. Energetika je postala krupno pitanje u našim razgovorima. Naravno, imamo prioritete u saradnji, a to su investicije, trgovina i turizam. Naša vojna saradnja traje već tri decenije, a sada razgovaramo o proširenju u oblastima poljoprivrede, energetike, turizma i zdravstva", rekao je šeik Sabah Kalid el Hamad el Sabah RTS-u.

El Sabah, koji je i predsednik Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, smatra da bi Kuvajt i Srbija trebalo da povećaju trgovinsku razmenu koja iznosi svega dva i po miliona dolara godišnje.

RTS je javio da, posle Ujedinjenih Arapskih Emirata, najave ulaganja stižu i iz Kuvajta.

Kuvajt je nedavno je odobrio kredit od 25 miliona evra pod povoljnim uslovima za izgradnju železničke stanice "Prokop" u Beogradu.

Građevinska preduzeća iz bivše Jugoslavije ostvarila su ranije značajne poduhvate u Kuvajtu, a vodotoranj, simbol grada Kuvajta, izgradilo je beogradsko preduzeće "Ivan Milutinović".

"Vodotornjevi su u mislima svih Kuvajćana, kao simbol saradnje dve prijateljske zemlje. Od sticanja nezavisnosti 1961. godine, Kuvajt je uspostavio diplomatske odnose sa bliskim i prijateljskim zemljama sa kojima delimo iste vrednosti. Bivša Jugoslavija bila je tada ključni igrač u Pokretu nesvrstanih, čije vrednosti delimo. Visoko cenimo vašu podršku tokom iračke invazije Kuvajta", rekao je El Sabah.

Istakao je da je Kuvajt sa Srbijom nastavio tradiciju dobrih odnosa i da se razgovara o regionalnim i globalnim pitanjima.

U maju se navršava 50 godina diplomatskih odnosa Srbije i Kuvajta. Kuvajt raspolaže desetinom svetskih rezervi nafte, a porodica El Sabah vlada tom zemljom poslednjih 250 godina.

Kuvajt je investirao 50 milijardi dolara u infrastrukturu više država.

(Beta Foto wikipedia)

Tagovi

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

a,koliki je moj deo

ovakve vesti bi bile lepe vesti,medjutim kada pomislim da ta saradnja treba da ide preko nesposobnih politicara,koji gledaju samo svoju dobit,a za drzavu ih bas briga,onda ostajem potpuno ravnodusan.

pa neka sirU, samo da ne ujedu.

Hoce da sirU saradnju, hahahahaha :)

Bojana

Ehh,kad bih posle fakulteta mogla da radim tamo.... ah,pusti snovi... :)

special image