• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada formirala tim za spas građevinarstva

Vlada je formirala je tim za spas građevinske industrije Srbije, izjavio je danas ministar građevine Velimir Ilić, na otvaranju Međunarodnog sajma građevinarstva u Beogradu.

Ilić je rekao da je srpsko građevinarstvo u veoma teškoj situaciji, a naročito putarska preduzeća, zbog čega je na prethodnoj sednici vlada donela rešenje o osnivanju radne grupe koja će preuzeti hitne mere.

Radnu grupu će činiti predstavnici više minsitarstava - građevine, saobraćaja, finansija i privrede, rada i socijalne politike, pravde, saobraćaja i regionalnog razvoja .

Ilić je rekao da će prvi sastanak s građevinskim firmama i sindikatima biti održan najverovatnije u četvrtak i da će tada svi zajedno pokušati da utvrde koliki su dugovi građevinara i da se vidi kako mogu da se izmire.

Ministar je kazao da će se tražiti i preispitivanje privatizacija pojedinih preduzeća i da je nophodnio uključiti u rad tog tela Agenciju za privatizaciju.

Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE) pod sloganom "Oduvek i zauvek graditi", koji je danas otvoren, trajaće do 20. aprila na Beogradskom sajmu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuje 833 izlagača, od kojih 254 dolaze iz 22 zemlje Evrope i Azije, a najveći broj izlagača je iz Italije, Turske i Slovenije.

Na ovogodišnjem sajmu tri zemlje imaju nacionalne izložbe - Češka, Turska i Slovenija.

Sajamski kapaciteti su popunjeni u šest sajamskih hala, a, uprkos krizi, na sajmu se pojavilo oko 70 odsto tradicionalnih sajamskih izlagača iz te oblasti.

U okviru sajma biće dodeljene i nagrade "Nova vizura" i "Posebno priznanje", dok je uručenje nagrada planirano za petak, 19. april.

Planirani su i prateći programi, kao što je izložba nacionalnog udruženja "Srpske kuće" o srpskom narodnom graditeljstvu.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, osim poslednjeg dana, u subotu, kada je do 17 sati.

Cena pojedninačne ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, parking košta 200 dinara, a ulaznica koja važi za sve dane trajanja sajma je 900 dinara.

(Tanjug, foto; Berta, Marko Rupena)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

realno

covek deluje preposteno ..

special image